Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/06/2018
Arhiva Zile si Nopti

Salonic – Plajă, istorie, cultură și nopți vibrante, la malul Mării Egee!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Salonic – Plajă, istorie, cultură și nopți vibrante, la malul Mării Egee! Share Salonic – Plajă, istorie, cultură și nopți vibrante, la malul Mării Egee!


Salonicul, al doilea oraș al Greciei, reușește să îmbine perfect viața activă a unui oraș cosmopolit cu plaje și mare albastră ce aduc o atmosferă de vacanță prelungită. La farmecul orașului de la Marea Egee contribuie și numeroasele monumente, muzee și biserici, care fac din Salonic un adevărat muzeu în aer liber.

Simbolul orașului e Turnul Alb, punctul clasic de întâlnire pentru locuitori și turiști. Din vârf îți oferă la picioare o bună parte din Salonic și din golful Thermaikos. Nu foarte departe de Turnul Alb se află Piața Aristotel cu o arhitectură superbă și deschidere la golf, populară mai ales datorită cafenelelor și restaurantelor frecventate în special seara. În apropiere, merită să explorezi Ladadika, un cartier istoric și o zonă de reper a orașului, și Valaoritou, una din zonele frecventate de tineri, unde vechi fabrici găzduiesc acum baruri și cluburi renumite pentru petrecerile organizate.

Nu rata o plimbare de-a lungul falezei care te va purta până în vechiul port al orașului. Vechiul port a fost transformat într-o zonă culturală, spațiile rămase fiind transformate în muzee, precum Muzeul Cinematografiei sau Muzeul de Fotografie. Tot aici se află și celebrele umbrele ale lui Zongolopoulos.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.