Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/06/2018
Arhiva Zile si Nopti

Nou în oraș

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Nou în oraș Share Nou în oraș


ISTORIE

MUZEUL PRIN OCHII COPIILOR

În perioada februarie-iunie 2018, 60 de copii de la Școala Gimnazială nr. 2 au participat la o serie de activități în cadrul Muzeului de Istorie Casa Altemberger. Impresiile lor au fost consemnate prin desenele pe care le-au realizat, reprezentând grafic expozițiile Muzeului de Istorie în funcție de impactul pe care piesele expuse l-au avut asupra lor.

UNDE: Muzeul de Istorie Casa Altemberger

CÂND: Până în 30 iunie

 

 

TEATRU

HANSEL ȘI GRETEL

Povestea lui Hansel și a Gretei este una dintre cele mai frumoase povești ale literaturii universale. Adaptarea scenică în maniera teatrului de animație concentrează acțiunea. Spectacolul transmite mesajul de iubire și curaj în modul cel mai direct conștiințelor pure ale copiilor.

UNDE: Teatrul Gong

CÂND: 30 iunie, ora 18:00

 

 

EXPO

ROMÂNIA E ACASĂ

Biblioteca Județeană ASTRA din Sibiu desfășoară proiectul “România e acasă”, un program expozițional național dedicat unor mari valori românești consacrate în afara țării, precum Ioan Petru Culianu, Eugen Ionescu, Ṣtefan Baciu, Emil Cioran sau Panait Istrati. Proiectul se încadrează în aria Promovarea Culturii Scrise și se desfășoară în perioada mai-noiembrie 2018.

UNDE: Biblioteca Astra, Corp B

CÂND: Până în 13 iulie

 

PRIMUL RĂZBOI MONDIAL. MUZEUL NAȚIONAL BRUKENTHAL

Colecția Muzeului Național Brukenthal cuprinde diferite categorii de lucrări de artă referitoare la Primul Război Mondial (tablouri, grafică și sculptură), datorate mai ales unor artiști transilvăneni (Sava Albescu, Margarete Depner, Hans Eder, Ernst Graeser, Ludwig Hesshaimer, Aurel Popp, Walter Rudolf Widmann, Karl Ziegler) sau originari din alte regiuni ale Imperiului Austro-Ungar (Hans Mauer, Albin Egger-Lienz, Végh Jenő). Pe cele mai interesante le puteți admira în Cabinetul de stampe și desene până în data de 1 iulie. Curatori: dr. Alexandru Sonoc și dr. Laura Coltofean.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.