Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/06/2018
Arhiva Zile si Nopti

”25” de Bogdan Sărătean

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ”25” de Bogdan Sărătean Share ”25” de Bogdan Sărătean


100 de ani de România. 25 de ani de FITS. Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. Un sfert de secol. Oare ce îi aduce pe oameni în sălile de spectacole? O întrebare care mă frământă de mai bine de 20 de ani. Unul dintre misterele de neelucidat pentru mine. Îmi amintesc primul meu spectacol, la care am participat în calitate de actor amator. Cum înainte de începerea reprezentației am privit din spatele cortinei către sală, printr-o crăpătură, lipit de scena de scândură, cu mâinile tremurânde și cu palmele umede de emoție. Nu am uitat niciodată imaginea aceea, sala aceea, publicul. Privilegiul de a fi în lumină, privit din întuneric. Dilatarea timpului, libertatea infinită.

Iar la Sibiu sălile au fost din nou pline. Cetatea și-a schimbat aerul, și parcă oamenii erau ceva mai zâmbitori. Învățau să primească, iar asta nu e puțin lucru. Iar noi am descoperit încă o dată cât de frumos este orașul nostru – prin ochii miilor de turiști, prin ochii artiștilor invitați, dinspre ochii de pe acoperișuri. Da Sibiule, ești al naibii de frumos, prea te luăm de bun, și uităm asta! Iar Festivalul ăsta reușește să te arate lumii în splendoarea ta. La mulți ani FITS! Un sfert de secol nu e de ici de colo.

P.S. 1 – În 8-17 iunie 2018 a avut loc a 25-a ediție a Festivalului Internațonal de Teatru de la Sibiu.

P.S. 2 – Întrebarea mea rămâne valabilă: Spectatorule, de ce mergi la teatru? Răspunde-mi. Lămurește-mă. Scrie-mi.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.