Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/06/2018
Arhiva Zile si Nopti

Top 5 evenimente în Timișoara 15-21 iunie 2018

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Top 5 evenimente în Timișoara 15-21 iunie 2018 Share Top 5 evenimente în Timișoara 15-21 iunie 2018


În următoarea perioadă avem 5 evenimente, pe care nu ar trebui să le ratezi!

1. Berlinala poposește în Timișoara

”Dovlatov”, cel  mai nou film al  lui Alexey German Jr. , filmul premiat cu două trofee la Berlin anul acesta: Ursul de argint pentru contribuție artistică și Premiul Berliner Morgenpost Reader’s Jury va fi proiectat în premieră pe 15 iunie, de la ora 19.00, la Teatrul Merlin. Filmul  urmărește șase zile din viața renumitului scriitor, Serghei Dovlatov, a cărui viziune satirică depășea constrângerile Rusiei Sovietice din anii ’70. Împreună cu poetul și prietenul  său, Iosif Brodski, Dovlatov a luptat pentru menținerea talentului și integrității sale, fiind martor în același timp la suprimarea celorlați colegi de breaslă de către un sistem puternic, de neclintit, de care nu vor scăpa ulterior decât odată cu emigrarea în Occident.

Top 5 evenimente în Timișoara 15-21 iunie 2018

2. Vama în concert acustic

Trupa Vama s-a format în jurul lui Tudor Chirilă și Eugen Caminschi după ce în 2006 cei doi au părăsit formația Vama Veche. Continuând tradiția vechiului grup, Vama a devenit în scurt timp una dintre cele mai iubite trupe din țară. Datorită show-urilor și muzicii create de una dintre cele mai titrate trupe rock de la noi, visătorii și rebelii au reușit să-și găsească evadarea din cotidian. “Ți-am promis o vară frumoasă, plină de cântări pentru suflet, cum ne plac tuturor”, declară organizatorii concertului care va avea loc vineri, 15 iunie, de la ora 21.00 la Anturaj. În deschidere va cânta Ligia Hojda. Vom avea și Warm-Up & After Party with dj KuKy. Biletele costă 70 de lei.

Top 5 evenimente în Timișoara 15-21 iunie 2018

3. Râsul unei nopți de vară

Zilele “Filmului de Umor” revin la Timișoara cu ediția a noua la Grădina de Vară Capitol, între 15 și 17 iunie. Proiecțiile vor avea loc de la ora 22.00. Timp de trei, publicul va avea parte de comedii franțuzești recente, actori celebri, realizatori cunoscuți și deja îndrăgiți la “Zilele filmului de Umor”, eroi și anti-eroi. Scenarii în aparență obișnuite, condimentate cu poante bine alese și cu dialoguri suculente, interpretate admirabil de actori a căror faimă a depășit granițele Franței, iată ce promit cele trei seri dedicate filmului de umor à la française! Filmele sunt subtitrate în limba română iar intrarea este liberă. În caz de vreme nefavorabilă, proiecțiile vor avea loc în sala Capitol. Detalii despre programul evenimentului pe: www.institutfrancais.ro

Top 5 evenimente în Timișoara 15-21 iunie 2018

4. Moment de gală

A XI-a ediţie a Festivalului-Concurs „Lada cu zestre” se va încheia duminică, 18 iunie, cu Spectacolul de Gală care va începe la ora 17.00, la Sala Capitol din Timişoara. Soliști vocali și instrumentiști, coruri, tarafuri, formații de cântece și dansuri populare româneşti şi ale etniilor, recitatori în grai vor oferi publicului un spectacol deosebit în care folclorul timişean va fi la loc de cinste. Sunt invitate cele două ansambluri ale localităţilor care au câştigat ani la rând trofeul: Ansamblul „Cununa Timişului” din Ghiroda cu soliştii Carmen Popovici Dumbravă, Adrian Stanca, Ciprian Pop şi Ansamblul „Ghiocelul” din Giroc cu interpreta Doriana Talpeş. Intrarea este liberă.

Top 5 evenimente în Timișoara 15-21 iunie 2018

5. Sărbătoarea muzicii în cele mai lungi zile ale anului

Le recunoașteți? Fețele muzicii se arată din nou timp de 2 zile, în 21 și 22 iunie, la D’Arc pe Mal și Aethernativ. De mai bine de 35 de ani, cea mai lungă zi din an este dedicată muzicii în Franța și în alte câteva zeci de țări din lume. La Timișoara sărbătoarea se prelungește cu încă o zi.

Line-up-ul arată cam în felul următor: joi, 21 iunie, de la ora 20.00 avem la D’Arc pe Mal: Sweet Wednesday (RO), Pur-Sang (ex-Sirius Plan) (FR), Marvin Jouno (FR) iar vineri, 22 iunie de la ora 21.00, la Aethernativ: Rapala (RO), La Mverte (FR), și von Bruber (RO).

Intrarea la cele două zile de cântări este liberă.

Top 5 evenimente în Timișoara 15-21 iunie 2018

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.