Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/06/2018
Arhiva Zile si Nopti

HI-FI – Indiana Line – Cele mai ieftine boxe Hi-Fi

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii HI-FI – Indiana Line – Cele mai ieftine boxe Hi-Fi Share HI-FI – Indiana Line – Cele mai ieftine boxe Hi-Fi


Cu mai bine de 40 de ani în urmă, mai exact în anul de grație 1977, la Torino se năștea o nouă companie de produse Hi-Fi – Indiana Line. Plecați la drum cu o idee foarte clară în minte, aceea de a propune lumii iubitoare de sunet o serie de produse impecabile la raportul preț / calitate, fără a face rabat de la calitatea construcției și a design-ului, inginerii italieni și-au urmat calea. Și le-a ieșit foarte bine!

HI-FI - Indiana Line - Cele mai ieftine boxe Hi-Fi

În ultima vreme, cu precădere în ultimii 3-4 ani, produsele marca Indiana Line au început să facă valuri prin lumea audio, de la utilizatori și până la jurnaliști. Participarea la cele mai representative târguri și expoziții din domeniu a ajutat ca propagarea renumelui mărcii. Privite cu scepticism la început, boxele Indiana Line au dărâmat rapid prejudecățile legate de prețuri și i-au obligat pe cei care le-au ascultat să admită că producătorul italian a reușit ceea ce mulți au încercat până atunci fără prea mare succes – să producă niște boxe foarte accesibile care arată și sună impecabil. E drept, piața dispune de multe mărci entry level cu modele mai mult sau mai puțin reușite, pentru toate buzunarele și urechile, dar valoarea pe ansamblu a brandului Indiana Line este aceea că propune serii complete și fără cusur, de la cele mai ieftine și până la gama de top. Maniera în care inginerii torinezi au reușit să combine cele patru elemente esențiale la un asemenea produs (finisaje, sunet, design și preț) este una cu adevărat spectaculoasă. Bineînțeles, au fost mulți cei care au fost foarte sceptici atunci când au aflat prețurile acestor boxe, dar îndoiala s-a risipit odată cu prima audiție, iar boxele au ajuns imediat, în majoritatea cazurilor, în casele noilor proprietari. Dacă la început era normal să te întrebi cum reușesc cutiuțele italiene să înglobeze control, detalii și transparență ce pot fi întâlnite doar la mărci / modele mult mai scumpe, acum e deja ceva normal. 

Mai mult, varietatea aduce un adaos evident de plus-valoare. De la boxe de raft, care costă mai puțin decât un weekend petrecut în oraș, la seriile de top pentru care efortul financiar crește puțin, dar pe deplin justificat (oricum, sub prețul pe care unii îl plătesc pentru un singur cablu de calitate), Indiana Line este, fără discuție, cea mai bună soluție ieftină de pe piața românească la raportul calitate / preț, fie că vorbim de boxe de raft sau de podea, de soluții stereo sau multicanal, subwoofere sau chiar de boxe tehnice, încastrabile în perete sau tavan, playere sau amplificatoare integrate. Dincolo de orice detalii constructive, de preț sau de design, boxele Indiana Line au marea calitate de a fi extrem de calde și de prietenoase cu urechile. Dinamice, fără a fi exagerat de deschise, excelent control pe medii și cu un bas foarte percutant, dar care n-are niciun gând să bubuie. Mai mult, dispun de o definiție impecabilă, mai ales pe imprimări aglomerate, cum ar fi muzica clasică sau înregistrările vechi de heavy metal.

The Indiana Line series loudspeakers are characterized by the remarkable definition and naturalness in the voice reproduction, with fast and very accurate transient response.

playstereo.com

Calitatea și versatilitatea producătorului italian au fost răsplătite cu numeroase premii la participările de la targuri de profil din întreaga lume, plus recenzii foarte appreciative ale presei de specialitate. Marca este acum într-o evidentă expansiune la nivel global, iar pasionații de sunet din România au șansa de a le asculta înainte de cumpărare, în showroom-ul AVsound, distribuitorul autorizat Indiana Line în România (www.avmall.ro).

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.