Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/06/2018
Arhiva Zile si Nopti

City Events

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii City Events Share City Events


15 Iunie/ Concert Florin Chilian

Florin CHILIAN și-un labirint de emoții, într-un concert irepetabil la Iași. Chiar dacă. Iubi. Chiar dacă. Zece. Chiar dacă. Termopane. Chiar dacă. Viața ca o ….. Sau Primul pas. Sau 10 porunci. Sau Raport despre starea natiunii 1989 – 2004. Și deci… AUTISTUL – Nu-l mai goniți pe Brâncuși! Și deci Discul de Aur. Dar și Discul de Platină. Pre@Clasic! Adică Florin Chilian și-un labirint de emoții rebele în seara de vineri, ora 20.00, pe scena Amfiteatru Palas Iasi!

15 Iunie/ Dovlatov – Premieră

Filmul urmărește șase zile din viața renumitului scriitor înzestrat cu un simț al umorului ușor satiric, Sergei Dovlatov, a cărui viziune depășea constrângerile Rusiei Sovietice din anii ’70. Împreună cu poetul și prietenul său, Joseph, Dovlatov a luptat pentru menținerea talentului și integrității sale, fiind martor în același timp la suprimarea celorlalți colegi de breaslă de către un sistem puternic, de neclintit, de care vor scăpa ulterior odată cu emigrarea în New York, lăsând în urmă tot ce au construit. Va fi la Ateneul din Iași.

15 – 17 Iunie/ Street Delivery Iași

Pe strada Vasile Pogor și în Grădina Muzeului „Vasile Pogor” are loc cea de-a VI-a ediție a Street Delivery, eveniment de responsabilitate civică pentru o urgență comună: nevoia unui oraș pentru oameni. Tema Street Delivery din 2018 este „Smart Cities?”, iar semnul întrebării din titlul ei nu-i întâmplător. Chestionăm capacitatea tehnologiei de a ne face mai deștepți, mai înțelepți, mai buni. Invităm cetățeni, organizații și companii să propună moduri prin care orașele noastre să devină mai inteligente, mai vii, mai prietenoase cu locuitorii lor.

15 Iunie/ Generozitate prin artă

Într-un cadru feeric, primitor și relaxant, oportun socializării asezonate cu un pahar de vin, vei putea admira și cumpăra tablouri pictate de artiști cunoscuți sau mai puțin cunoscuți, care și-au etalat trăirile pe pânză într-un scop nobil, acela de a ajuta! Fondurile obținute în cadrul evenimentului vor contribui la susținerea programului de burse sociale și de merit inițiat de Asociația Blessing Hearts in urmă cu doi ani. Evenimentul va avea loc la Casa Pogor.

16 Iunie/ Aventuri cu Dl. Goe

Ateneul din Iaşi îi sărbătoreşte pe prichidei cu o premieră inedită! Cine nu a auzit de domnul Goe? Personajul neastâmpărat, născut din condeiul marelui scriitor I.L.Caragiale vine în premieră la Ateneu! Un geniu al comicului, Caragiale reflectă în cel mai fidel mod, în contextul actual, realități legate de incultură, caractere și educație, desavârșind teatrul de satiră socială. În an centenar, Ion Luca Caragiale ne provoacă sa medităm asupra comicului, să descoperim printre hototele de râs, tristețea eternelor probleme comportamentale, și mai mult, ne provoacă să fim mai buni, oferind adevărate lecții de viață, atât de vii și de actuale.

19 Iunie/ Lacul lebedelor

Vă invităm începând cu ora 18:30, la spectacolul “Lacul lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, în adaptarea coregrafică a artistei emerite Ileana Iliescu. Interpretează baletul și orchestra Operei ieșene, sub conducerea muzicală a maestrului Ciprian Teodorașcu. Odette, Odille – Cristina Dijmaru (București), Siegfried – Ovidiu Matei Iancu (București), Rothbart – Dumitru Buzincu, Bufonul – Hirohito Ikeuchi. Spectacolul are trei pauze și durează până în jurul orei 21:30.

22 – 24 Iunie/ ART EAST

Festivalul Internațional de Creație Vestimentară „Art East”, o competiție la care participă tineri designeri şi modele din cadrul Caselor de Cultură din țară și Universităților din străinătate. Evenimentul la care vor fi prezentate cele mai în vogă ţinute se va desfăşura la Palas Iași. Ediția de anul acesta e dedicată Centenarului Marii Uniri. Astfel, în premieră la Iași va fi acordat premiul „Centenar” , celui mai creativ designer care realizează o ținută pe tema Centenarului Marii Uniri.

24 Iunie/ Sarbatoarea IEI la Miroslava

Festival International. Sarbatoarea IEI este unul dintre cele mai importante evenimente ce au loc la Miroslava. La Festivalul International ,,Sarbatoarea IEI” , ajuns la a doua editie, vor fi prezente si ansambluri artistice din Republica Moldova. Vor fi prezenti artisti populari din Romania si Republica Moldova. Locul de desfasurare: Palatul Sturdza Miroslava. Intrarea este liberă.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.