Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/06/2018
Arhiva Zile si Nopti

Evenimentele săptămânii

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Evenimentele săptămânii Share Evenimentele săptămânii


11 iunie 2018 ora 18:00 – Vernisaj Expoziție de pictură „Experimentalism tematic” Experimente cromatice și compoziționale pline de vibrație artistică, ce invită la contemplare. Toate așezate cu grijă într-o expoziție de pictură inedită, semnată de Popa Andreea Alexandra. Vernisajul are loc luni, 11 iunie 2018 ora 18 în Sala Galeriile de Artă a Ateneului din Iași.

12 iunie 2018, de la ora 19:00 – Concert de jazz – UNAGE Band UNAGE Big-Band este cea mai tânără orchestră a Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, înființată în anul 2015. Scopul său, didactic prin excelență, este de a lărgi orizontul muzical al studenților de la departamentul „Instrumente de suflat și percuție”, care în mod curent studiază muzica clasică, precum și de a oferi experiența cîntatului într-o orchestră de jazz studenților de la specializarea „Compoziție jazz și muzică ușoară”. Instrumentiști consacrați de jazz ieșeni, cadre didactice și foști studenți colaborează ocazional, oferind din experiența lor grupului de instrumente din care fac parte. Dirijorul UNAGE Big-Band este Dan Spînu, conferențiar la universitatea ieșeană de arte.

15 iunie 2018, de la ora 19:00 – Comedia „Dragoste pe contrasens”, regia Andrei Ciobanu „Deja îndrăgitele personaje, Frosinel și Petronela fac ce au făcut și până acum: își continuă viața în 2, plină de peripetii, dar la o alta etapa: acțiunea se petrece după 20 de ani de la finalul părtii a II-a. Și cum vremurile s-au schimbat, ei au acum de înfruntat nu doar problemele specifice de cuplu, ci și dificultățile care vin în același timp cu viața modernă. În plus, copilul lor a crescut, e major, și acesta reprezintă o dificultate în plus. Surprizele nu vor lipsi însă nici acum. E pentru prima dată când lângă Frosinel și Petronela va aparea un al treilea personaj în carne și oase. Vă promitem că veți râde “la minut”. Frosinel și Petronela chiar au fost bine primiți de către public; toți se regăsesc în cei doi, chiar dacă nu o recunosc, toți au probleme de cuplu. Al doilea spectacol a venit simplu, toată lumea spunea că ar vrea să îi mai vadă pe cei doi. Și așa, am făcut partea a II-a. Acum urmează partea a III-a…”. Comedia „Dragoste pe contrasens” va avea loc pe Terasa Acoperiș a Ateneului, vineri, 15 iunie 2018, ora 19.00.

15 iunie 2018, de la ora 21:00 – Dovlatov, în premieră la Iași Rusia anilor ’70. O societate cu reguli absurde, unde doar nebunii au curajul de a spune cu voce tare ce gândesc. Șase zile din viața renumitului scriitor Serghei Dovlatov, artistul care și-a sacrificat geniul și a ales integritatea în locul compromisului. „Dovlatov”, cel mai nou film al lui Alexey German Jr. , filmul premiat cu două trofee la Berlin anul acesta: Ursul de argint pentru contribuție artistică și Premiul Berliner Morgenpost Reader’s Jury se lansează în cinematografele din România pe 15 iunie.

16 iunie 2018, de la ora 10:00 – Premieră „ Aventuri cu Dl GOE”, regia Iulian Ioan Sandu Ateneul din Iaşi îi sărbătoreşte pe prichidei cu o premieră inedită! Cine nu a auzit de domnul Goe? Personajul neastâmpărat, născut din condeiul marelui scriitor I.L.Caragiale vine în premieră la Ateneu! „Un geniu al comicului, Caragiale reflectă în cel mai fidel mod, în contextul actual, realități legate de incultură, caractere și educație, desavârșind teatrul de satiră socială. În an centenar, Ion Luca Caragiale ne provoacă sa medităm asupra comicului, să descoperim printre hototele de râs, tristețea eternelor probleme comportamentale, și mai mult, ne provoacă să fim mai buni, oferind adevărate lecții de viață, atât de vii și de actuale. Universul lui Caragiale este defapt un spectacol etern, ce punctează cu umor defectele societății noastre, cu scopul de a le îndrepta, imaginatia fiind cheia ce deschide un univers nemaivazut.” Iulian Sandu, regizor

16 iunie 2018, de la ora 19:00 – „Cerere în căsătorie”,de A.P. Cehov, regia Radu Ghilaș Vodevilul „Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov poate fi considerat un studiu despre căsătorie în ideea de pact, de alianță liber consimțită între bărbat și femeie, mai mult decât o uniune, nu în sens spiritual, ci mai degraba pragmatic, material. Până la semnătură și „da” avem, mai intai, cerere și ofertă. Ivan Vasilievici Lomov se hotărăște să-i ceară mâna fiicei lui Stepan Stepanovici Ciubukov, Natalia Stepanova, aducând în discuție bineînțeles, „zestrea”, Poiana boilor, ce duce la o serie de conflicte și tensiuni, bazate pe un joc de putere și de dominare. Versiunea scenică transformă tragismul situației, tratat într-o formă comică, în comicul unei situații tratat într-o formă tragică, dezvaluind un mariaj politic, păstrând light-motivul – “zestrea”, un pământ, care deși este trecut prin focuri de pronume posesive, nu apartine niciunuia dintre personaje și cu toate astea provoacă câștiguri sau pierderi, căsătorie sau divorț, pace sau război. Războiul și tensiunile se incheie prin alianță, prin pact, prin verbul consimt.

17 iunie 2018, la de ora 10:00 – „Cei trei purceluși” Marionnette Show Cei trei frați, Naf, Nif și Nuf sunt puși pe șotii de dimineață până seara și se distrează de minune în compania copiilor. Personajele vor să transmită copiilor mesaje care o să-i ajute pe viitor. Un prim mesaj spune că este bine mereu să ascultăm de fratele sau de sora mai mare, un al doilea – că este bine să ne distrăm dar trebuie și să muncim, că mereu vom găsi ajutor și sprijin din partea fraților, că e bine să ne gândim din timp la ceea ce avem de făcut.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută