Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/06/2018
Arhiva Zile si Nopti

Ilegitim

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Ilegitim Share Ilegitim


„O familie dezintegrată, confuză, lipsită de prezența mamei, în care fiecare se luptă cu propriile prejudecăți și fiecare are dreptatea lui. O imagine în miniatură a lumii în care trăim, a imposibilității noastre de discernământ, a ignoranței inevitabile, din cauza felului în care percepem diferit și deformat lucrurile, oameni simpli sau filozofi. Trăim cu niște ochelari invizibili pe ochi, ochelari de cal sau colorați, vedem doar ceea ce ne dorim și ne convine să vedem, doar ceea ce am învățat să vedem. Ne învârtim în cerc, repetitiv, și trăim realități paralele în mințile noastre. Avem oare posibilitatea de a ne ridica deasupra? Poate că iubirea necondiționată este piesa lipsă, așa cum, probabil, și lipsa mamei se resimte în această familie.” așa își descrie scurt Adria Sitaru piesa Ilegitim.
E o lucrare în care teatrul și realitate virtuală vin pe acceeași scenă. Producția a fost deja înregistrată cu ajutorul unui obiectiv „fisheye” iar publicul va sta față în față cu două reprezentații ce se vor desfășura simultan: cea scenică și cea văzută prin ochelarii VR. Spectatorul, în final, va decide cum va experimenta piesa – prin ochelarii care augmentează realitatea, sau prin jocul actorilor de pe scenă. Crezi sau nu că acesta este viitorul consumatorului de teatru, ideea e că Ilegitim capătă alte valențe în funcție de modalitatea în care vrei să o vezi. Hai la Teatrul Maghiar să descoperi povestea!

18 iunie
Teatrul Maghiar de Stat
www.huntheater.ro 

" "

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută