Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/06/2018
Arhiva Zile si Nopti

”Fosta Casa de Cultură a Sindicatelor” de Tudor St. Popa

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ”Fosta Casa de Cultură a Sindicatelor” de Tudor St. Popa Share ”Fosta Casa de Cultură a Sindicatelor” de Tudor St. Popa


Deschisă chiar și fără aviz ISU, fosta Casă de Cultură a Sindicatelor a strâns, la primul eveniment din ultimii ani, toată „crema” sibiană. Probabil în jur de 100 de oameni au pășit pentru prima oară pe holurile noului Centru Cultural Ion Besoiu al cărui nume a fost dezvelit de chiar primarul Sibiului.

Trecând peste imaginea de sală comunistă păstrată încă și acum, după o investiție declarată de 2 milioane de euro, clădirea pare să poată găzdui evenimente în viitorul foarte apropiat. Ceea ce e un semn bun, chiar dacă imaginea clădirii nu e deloc ce mă așteptam să fie după o astfel de investiție.

Ca o paralelă, Casa de Cultură de la Cisnădie a fost radical modernizată de curând. Spațiile din exterior și interior au un aer curat și modern iar picturile atârnate pe pereți te inspiră. La noi, a rămas același mozaic al anilor 70-80, aceleași lustre prăfuite iar arta se regăsește doar într-un portret supradimensionat al lui Ion Besoiu și în culorile canapelelor cumpărate de la Mobexpert.

O sală multiculturală ar trebui să fie, în anul 2018, ceva mai mult decât un simplu spațiu în care se pot organiza evenimente. Iar asta, fosta Casa de Cultură a Sindicatelor nu oferă încă.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută