Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/06/2018
Arhiva Zile si Nopti

Expoziţia: *Copilărie minunată – Jucării de altădată

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Expoziţia: *Copilărie minunată – Jucării de altădată Share Expoziţia: *Copilărie minunată – Jucării de altădată


Unde sunt “Jucăriile de altădată”?

Iată o întrebare la care vă vom da un răspuns clar şi cuprinzător în cele ce urmează, invitându-vă totodată la o călătorie cu conotaţii istorice prin lumea jucăriilor care i-au bucurat pe bunicii şi părinţii noştri. Aşadar vă invităm la expoziția “Copilărie minunată-Jucării de altădată”, organizată de Muzeul Național al Banatului și Asociația Muzeul Jucăriilor din București.

Asociaţia Muzeul Jucăriilor a fost creată la iniţiativa unui grup de entuziaşti iubitori şi păstrători ai propriilor jucării care, pe parcursul a patru decenii au strâns şi au colecţionat nenumărate jucării aparţinând diferitelor generaţii. Astfel, în ultimii 40 de ani au fost  achiziţionate din România o colecție de  jucării (peste 12000), fabricate în țară și în străinătate între anii 1900-1980.

Organizatorii acestei extraordinare expoziţii vorbesc ei înşişi cu mare emoţie despre exponatele pe care le veţi putea admira: “Fiecare jucărie are o poveste a ei, fiecare jucărie a fost martora unei emoţii, a unei lacrimi sau a unui vis împlinit. Unele jucării s-au ascuns în sacul lui Moş Crăciun sau al lui Moş Gerilă, altele au stat cuminţi în cizmuliţele cremuite din holul casei. Unele au fost cumpărate cu ultimul bănuţ scuturat din portofel, altele au stat radioase în vitrinele magazinelor de lux sau pe tarabele reci ale pieţelor, dar toate, absolut toate jucăriile expuse au fost martorele unui zâmbet”.

Expoziţia este cu atât mai interesantă şi incitantă cu cât va constitui o adevărată evadare pentru copiii de toate vârstele din lumea atât de artificială a gadget-urilor actuale. Jucăriile vor putea fi admirate până pe 2 iulie 2018, de marți până vineri, în intervalul orar 10.00-18.00.

Expoziţia: *Copilărie minunată – Jucării de altădată

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută