Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/06/2018
Arhiva Zile si Nopti

”Singularitatea sibiană” de Ciprian Ciocan

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ”Singularitatea sibiană” de Ciprian Ciocan Share ”Singularitatea sibiană” de Ciprian Ciocan


“Bine mă, da’ e Sibiu!” e o expresie pe care mi-o servesc mulți prieteni din provincia ne-sibiană care este restul României, atunci când e vorba despre tot felul de minunății ce se-ntâmplă pe la noi. Am ajuns să fiu și eu convins de asta mai nou, că există niște prafuri puse în barajul de la Gura Râului și transmise prin țevi prin (aproape) tot orașul, fac oamenii de pe-aici să aibă comportamente ciudate.

Simptomele sunt similare, chiar dacă comportamentele sunt diferite. Spre exemplu turiștii care trec prin Piața Huet într-o zi oarecare din săptămână, pot fi martorii unui tablou bizar: mai mulți locuitori ai urbei stau drepți, fără să spună nimic, privind încruntați spre o clădire aproape goală în care se joacă table.

" "

Într-o altă zi a săptămânii, câteva mii de sibieni aleargă de nebuni pe străzile și prin piețele orașului, de unde mașinile au fost izgonite. Seara aceiași devianți dansează fără rușine, de față cu toată lumea, în mijlocul orașului. Călătorul secolului XXI trebuie că e nedumerit.

Câteva zile mai târziu tot felul de ciudați, animale mitologice, statui vivante, circari și cântăreți fac inutilizabile aceleași străzi și piețe. Mâncare, actori, trambuline, picioroange, șerpi gigantici, fotolii rulante, fanfare și biciclete.

Orașul asta-i liber spre dement, nu mai ai ce-i face. Aviz amatorilor.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută