Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/06/2018
Arhiva Zile si Nopti

Top 5 evenimente în Timișoara pentru iunie 2018

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Top 5 evenimente în Timișoara pentru iunie 2018 Share Top 5 evenimente în Timișoara pentru iunie 2018


În următoarea perioadă avem 5 evenimente, pe care nu ar trebui să le ratezi!

1. Desantul fructelor de mare: Episodul: Poftă Bună!

Caravana Racilor vine în oraș și vă așteaptă cu preparate delicioase din raci, fructe de mare, scoici, rapane, caracatițe până la savuroșii creveți! Vino alături de maeștri culinari pe 8 Iunie, în parcarea Shopping City Timișoara. Voia bună, gustul delicat, mirosurile îmbietoare, distracția și relaxarea merg mână în mână la Timișoara. Nu rata șansa de a lua parte la un festival de gusturi unice!

Top 5 evenimente în Timișoara pentru iunie 2018

2. Cu Marea Reciclare la concurs pe Bega

O nouă ediţie a concursului de bărci ciudate, „Make it! Race it! Recycle it!”, va avea loc pe 9 iunie, începând cu ora 09.00, între Podul Tinereții și Podul Traian. Aceasta este o competiție neconvențională, care se adresează în special companiilor, organizațiilor și instituțiilor. Pentru a se putea înscrie în competiţie, cei interesaţi trebuie să realizeze bărcile din pungi de plastic, peturi, doze de suc sau bere, cartoane şi alte matariale reciclabile.

Detalii pot fi găsite pe pagina de internet www.ecostuff.ro. Anul trecut 20 de echipe s-au întrecut în a lansa la apă cea mai nemaivăzută ambarcațiune. După concurs, bărcile au fost demontate, iar materialele din care au fost confecționate au ajuns la reciclat.

 Top 5 evenimente în Timișoara pentru iunie 2018

3. Spiritul multicultural și multietnic al Timișoarei

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș în parteneriat cu Muzeul Satului Bănățean organizează duminică, 10 iunie 2018, de la ora 14.00, ediția a XVIII-a a Festivalului Etniilor.

Se celebrează multiculturalitatea specifică Banatului prin intermediul obiceiurilor și tradițiilor specifice etniilor: sârbă, germană, maghiară, bulgară, slovacă, rromă, evreiască, ucraineană, cehă și aromână, care vor arăta frumusețea costumelor populare, gustul preparatelor gastronomice de odinioară și vor aduce pe scena Muzeului Satului Bănățean cântece și dansuri în care datina se păstrează vie.

Nașul acestei ediții este etnia aromână și, pentru prima dată la Timișoara, solistul Stelu Enache și formația sa vor susține un recital, iar gazda este comunitatea aromânilor din Dudeștii Noi. Cântece vechi machedonești cum sunt “Natalis”, “Bachita”, “Un trandafir crește la firida mea”, în interpretarea lui Stelu Enache, vor crea o atmosferă aparte pe Aleea Etniilor. Intrarea este liberă.

 Top 5 evenimente în Timișoara pentru iunie 2018

4. Livrare de artă, idei și trenduri în stradă

Street Delivery (ediția a 12-a) are loc în Timișoara pe strada General Eremia Grigorescu, între 15-17 iunie 2018. Street Delivery este un eveniment-manifest pentru arte, urbanism și arhitectură inițiat în 2006 de Cărturești și Ordinul Arhitecților din România.

Intrarea este liberă, dar implică responsabilitate față de ceilalți și față de oraș.

Street Delivery dă startul celui mai influent eveniment de responsabilitate civică pentru o urgență comună: nevoia unui oraș pentru oameni. Tema Street Delivery din 2018 este “Smart Cities?”, iar semnul întrebării din titlul ei nu-i întâmplător. “Chestionăm capacitatea tehnologiei de a ne face mai deștepți, mai înțelepți, mai buni.

Invităm cetățeni, organizații și companii să propună moduri prin care orașele noastre să devină mai inteligente, mai vii, mai prietenoase cu locuitorii lor”, acesta este scopul declarat al organizatorilor.

 Top 5 evenimente în Timișoara pentru iunie 2018

5. Capitală mondială a jazz-ului de geniu

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Internațional JazzTM se va desfăşura în perioada 29 iunie-1 iulie 2018, în Piața Victoriei, Parcul Castelului, Parcul Civic și în alte zone ce urmează a fi anunțate. Accesul la festival este liber iar concertele încep de la ora 20.00.

Primii artiști care şi-au anunţat prezenţa la festivalul de la Timişoara sunt The Cinematic Orchestra, Gregory Porter, Kurt Rosenwinkel’s Caipi, Bariş Demirel, The Jam Community, Sorin Zlat Trio, Krisper, B.A.U. şi Trompetre. Pionierii nujazz-ului, The Cinematic Orchestra a fost formată de Jason Swinscoe în 1999 și a devenit una dintre cele mai respectate trupe britanice din ultimii 19 ani. Cea mai cunoascută piesă, „To Build A Home”, a fost difuzată de peste 60 de milioane de ori iar „Arrival of the Birds” a închis creditele biografice ale filmului câștigător de Oscar, „Theory of Everything”.

Top 5 evenimente în Timișoara pentru iunie 2018

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută