Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/06/2018
Arhiva Zile si Nopti

Uniunea Cineaștilor îl premiază pe regizorul Dumitru Budrala

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Uniunea Cineaștilor îl premiază pe regizorul Dumitru Budrala Share Uniunea Cineaștilor îl premiază pe regizorul Dumitru Budrala


Uniunea Cineaștilor îl premiază pe regizorul Dumitru Budrala

Regizorul Dumitru Budrala, directorul fondator al Astra Film Festival, a primit în data de 28 mai Premiul de Excelență în cadrul Galei Premiilor Uniunii Cineaștior din România 2018. Evenimentul, ajuns la cea de-a 46-a ediție, găzduit de Teatrul Național București, a reunit într-un cadru deosebit peste 500 de personalități și oameni de cultură, de cinema și de televiziune și i-a premiat pe cei care au excelat în ultimul an în cinematografia românească.

Recunoscut pentru filmele de nonficțiune Blestemul ariciului, La drum, Drumul regilor sau Sibiu 825, capodopere cinematografice cu cariere festivaliere impresionante, dar și pentru fondarea celui mai longeviv festival de film documentar din România și unuia dintre cele mai importante festivaluri de gen din Europa, Astra Film Festival, Dumitru Budrala a pășit ieri pe scena Teatrului Național pentru a-și primi Premiul de Excelență.

„Este o onoare pentru mine să primesc acest premiu și sa văd că eforturile noastre din ultimii 25 de ani în ceea ce privește evoluția cinematografiei românești documentare sunt apreciate în continuare. Este un premiu valoros pentru orice cineast și vine într-un moment aniversar în care Astra Film Festival împlinește un sfert de secol de când s-a remarcat ca mișcare culturală de prim rang în contextul cinematografiei documentare româneşti şi internaționale și ca susținător devotat al filmului românesc” a declarat Dumitru Budrala, regizor și director fondator al AFF.

In 2018, Uniunea Cineaştilor din România sărbătoreşte 55 de ani de la înfiinţare. Asociaţia Cineaştilor din România a luat naştere în anul 1963, la iniţiativa unor cineaşti legendari precum Victor Iliu, Ion Popescu Gopo, Mihnea Gheorghiu, Liviu Ciulei, Paul Călinescu şi Mircea Drăgan. In 1990, asociaţia a devenit Uniunea Cineaştilor din România, iar din 1972, Uniunea a început să decerneze anual premii, prin intermediul galelor UCIN care recompensează performanţele cinematografice ale anului anterior.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută