Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/05/2018
Arhiva Zile si Nopti

Paul Vinicius | Halouri & Holograme (74)

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Paul Vinicius | Halouri & Holograme (74) Share Paul Vinicius | Halouri & Holograme (74)


Am cunoscut la viața mea fel de fel de oameni. Și d-ăia pentru care telefonu-i un fel de zid protector atunci când sunt datori (fie și numai cu un răspuns) și d-ăi pen’ care realitatea-i doar așa cum le convine lor.

Dintre ei toți, cei mai dragi îmi rămân cei care-și pun piper în ciorba standard (ca să-l înfurie pe bucătar) și cei care-s prieteni la cataramă cu pompierii. Restul sunt doar simple people.

Într-o zi m-am sculat cu noaptea-n cap total fără motiv, că doar n-aveam niciun lot de însămânțat sau arat și mai eram și proaspăt tuns. În fine, mi-am aprins eu, zburlit, o țigară, apoi am zburat o vreme pe deasupra orașului, care mi s-a părut groaznic de mic și de mort. Așa că m-am trezit de-a binelea, mi-am făcut un ness și bagajele.

Când am fost diagnosticat cu cancer – dintr-o greșeală a încurcării unor analize – am privit în urmă și apoi înainte. Nu am făcut nimic altceva decât ceea ce obișnuiam să fac în mod curent. Nu am abandonat nimic și nici nu m-am grăbit pe alte direcții. După ce mi s-a comunicat că diagnosticul fusese eronat – la vreo două luni depărtare –, tot la fel am procedat, fără vreo schimbare majoră. Eventual, poate că am început să respir mai des.

Unui singur „prieten” i-am mărturisit atunci. Care și acum îmi bate obrazul că am ratat să dau colțul la o vârstă splendidă (47). Mi-a reproșat că fac glume proaste. Poate, dar aia nu mi-a aparținut.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută