Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/05/2018
Arhiva Zile si Nopti

Ne vedem la Cluj Pride?

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Ne vedem la Cluj Pride? Share Ne vedem la Cluj Pride?


Anul trecut s-a întâmplat ceva cu adevărat fantastic în oraș: primul Pride din Cluj, al doilea din țară, după București. Am fost acolo, am simțit emoția alături de membrii comunității LGBTQ+ și de aliații care s-au alăturat marșului. Aveam tricouri albe cu „Spune Drept” scris mare pe ele și am mers în liniște. Mai gălăgioși au fost cei 4 crai de la Noua Dreaptă, care tot strigau după noi cuvinte de încurajare, presupun. Dar probabil că strigau altceva.
Dar degeaba au fost ei supărați, aveau și ei o manifestare publică a lor la care să ajungă, chiar în aceeași zi. Existau câteva diferențe între cele două acțiuni: una era marș, alta miting. Una s-a bucurat de vizibilitate și a avut loc fix în buricu târgului, altă la Podul Garibaldi în Zona Sălii Polivalente și aprobată doar pentru 10 dimineața. Traseul de la Pride a fost scurt (10 minute să fi mers în josul străzii, apoi ne-am întors), dar amuzanți au fost jandarmii care ne tot spuneau să nu mergem pe șosea, ci pe trotuar. Că marșurile se țin pe trotuar de obicei. N-a contant, am fost cam 800 de oameni, parcă, și în zona aia trotuarul are vreo 50cm lățime și asta doar în bucățile în care exista. Am mers pe stradă, au suferit șoferii. Ce să-i faci, asta e. Reiau povestea de anul trecut (și las o grămadă de chestii nemenționate, știu) pentru că văd că și în acest an s-a aprobat Pride-ul într-o zonă mai ferită de ochi, pe platoul Sălii Sporturilor “Horia Demian”. Eh, măcar acum ne dăm întâlnire la ora 5, e totuși o îmbunătățire. Dar și la Florești să ne mute anul viitor, Pride-ul se va ține an de an, de asta se va ocupa chiar această comunitate pe care autoritățile o tot pun la colț. Deci, ne vedem la Pride, așa-i? E pe 23 iunie, o să fie cald, fain, colorat și ai să întâlnești atâția oameni solidari că îți recapeți încrederea în umanitate.

Cătălina Mătăsaru
catalina.matasaru@zilesinopti.ro

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută