Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/05/2018
Arhiva Zile si Nopti

”Tânără sofisticată”, preț record pentru o sculptură semnată de Brâncuși!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ”Tânără sofisticată”, preț record pentru o sculptură semnată de Brâncuși! Share ”Tânără sofisticată”, preț record pentru o sculptură semnată de Brâncuși!


Piața de artă a devenit în ultimele decenii un pol de atracție în care se investesc sume cu tot mai multe zero-uri. Lucrări de artă aparținând celor mai cunoscuți artiști ai tuturor timpurilor doboară record după record, uneori sumele atingând valori de sute de milioane de dolari.

O sculptură de bronz cu postament de marmură a artistului român Constantin Brâncuși, ”Tânără sofisticată” (Portretul lui Nancy Cunard), a fost vândută la mijlocul lunii mai cu nu mai puțin de 71 de milioane de dolari, la o licitaţie organizată de Casa Christie’s din New York. Sculptura este apreciată de specialiști ca fiind ”un simbol”, ”îndrăzneaţă şi rafinată”, ”unul dintre puţinele bronzuri ale artistului care şi-au păstrat baza originală”.

" "

Până acum, recordul pentru cea mai scumpă operă realizată de Constantin Brâncu era deţinut de „Muza adormită”. Aceasta s-a vândut acum un an cu peste 57 de milioane de dolari. După cea mai recentă vânzare, Constantin Brâncuși a devenit al doilea cel mai bine vândut sculptor din lume după elvețianul Alberto Giacometti. În România, opere sale pot fi admirate la Muzeul de Artă Craiova sau în aer liber, la Târgu Jiu.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută