Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/05/2018
Arhiva Zile si Nopti

City Causes – Soluția unor sibieni pentru a înlocui paiele din plastic

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii City Causes – Soluția unor sibieni pentru a înlocui paiele din plastic Share City Causes – Soluția unor sibieni pentru a înlocui paiele din plastic


Asociația “Joaca de-a ecologia” încearcă să determine barurile, cofetăriile și restaurantele din Sibiu să înlocuiască paiele din plastic cu alternative prietenoase cu mediul.

Localurile au fost provocate pe pagina de Facebook a asociației, sub numele “No, ui’ ca-i pai din paste” iar sibienii sunt încurajați să specifice localul unde doresc să vadă această schimbare. 

" "

“Vrem să vedem care este primul local din Sibiu care face acest pas înainte. Paiele din plastic nu sunt biodegradabile și afectează mediul înconjurător. În Marea Britanie, de exemplu, se discută deja despre interzicerea folosirii acestora. Sibiul ar putea fi un exemplu pentru România, dacă localurile acceptă provocarea noastră. Există mai multe variante eco-friendly de paie, iar cele din paste par a fi o soluție bună, de aici și numele provocării noastre”, spune Raluca Faloba, președintele Asociației “Joaca de-a ecologia”.

Asociația „Joaca de-a ecologia” a fost înființată la Sibiu și urmărește educarea copiilor în vederea protejării mediului, prin inițiative variate, precum ateliere, cărți pentru copii, ieșiri în natură și ecologizări de spații verzi. Organizația participă anul acesta la Maratonul Internațional de la Sibiu cu proiectul “Copiii salvează Planeta” pentru a strânge fondurile necesare realizării unei cărți cu povești pe teme ecologice scrise de elevii din clasele primare din Sibiu.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută