Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/05/2018
Arhiva Zile si Nopti

Cel mai mare festival de foodtrucks din România începe vineri la București

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Cel mai mare festival de foodtrucks din România începe vineri la București Share Cel mai mare festival de foodtrucks din România începe vineri la București


Cel mai mare festival de foodtrucks din România începe vineri la București

  • Sute de preparate exclusive de festival pot fi savurate de gurmanzi pe Aleea Centrală din Romexpo
  • Cele mai multe foodtruck-uri din România, la un singur loc
  • Cel mai mare festival de Foodtrucks din țara noastră

Gurmanzii sunt așteptați între 25 și 28 mai (vineri, sâmbătă, duminică și luni, între orele 12.00 și 01.00 și luni 12.00 – 23.00), la Food Truck Festival – The Big One, pentru o experiență unică! Pot savura yummy burgeri & hot-dogs, sandvișuri de ținut minte, pulled pork care ți se topește în gură, tacos & burritos ca la mama lor mexicană, paste, grills & barbeques și deserturi de nerefuzat.

Nu vor lipsi nici concertele live:

Vineri: Vama, Ligia Hojda, Larisa

Sâmbătă: Byron, E.M.I.L., The Mono Jacks

Duminică: Toulouse Lautrec, Les Elephants Bizarres, CUANTUNE, Are You Anywhere

Luni: Șuie Paparude, GOLAN

Foarte populare mai ales în America, aceste mașini, adevărate bucătării pe roți, în care se face și se vinde mâncare, încep să ocupe tot mai mult teren și în România. Printre acestea – Meat Busters, care e revoluționat conceptul de sandviș prin metoda de carne gătită lent, afumată și apoi “odihnită” într-o chiflă, Nori Yakitori – primul food truck cu mâncare japoneză din România, Prosecco Van, un triciclu cu deliciosul vin spumant, Camionetta – pizzeria mobilă într-un Land Rover, Delicii pe Roți – un atelier de făcut waffle cu dulceață, ciocolată, cremă de brânză ori rucolla, într-o mașină de epocă, un Citroen Van din 1969, Duma’s Van, bucătărie mexicană pe patru roți, bazată pe ingrediente fără aditivi chimici alimentari și mulți alții.

Conceptul de street food este relativ nou în țara noastră, dar devine tot mai cunoscut datorită inventivității de care dau dovadă proprietarii de food truck-uri, a mâncării de foarte bună calitate, dar și a stilului de viață al românilor, adaptat la tendințele internaționale.  

Festivalurile street food sunt foarte populare mai ales în Statele Unite ale Americii. Acolo a avut loc și prima paradă a food truck-urilor, în anul 2010, în Los Angeles. Iar în 2014, în Tampa, Florida, s-a înregistrat și cel mai mare record mondial în materie de paradă a camionetelor cu mâncare – peste 120 s-au înregistrat în cursă. Iar anul trecut, în luna septembrie, peste 30 de camionete au defilat și în România, pe străzile din Capitală.

România a devenit, în ultimii trei ani, un punct important pe harta mondială a festivalurilor de street food.

Detalii și poze în timp real găsiți și în pagina evenimentului, aici: https://www.facebook.com/events/1754585961264484/

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută