Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/05/2018
Arhiva Zile si Nopti

Recomandare de carte | „Ocolul Mării Negre în 90 de zile”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Recomandare de carte | „Ocolul Mării Negre în 90 de zile” Share Recomandare de carte | „Ocolul Mării Negre în 90 de zile”


După „Singură pe Drumul Mătăsii. 80 de zile, 15 000 km, 2 500 de ani de istorie”, Sabina Fati publică o carte la fel de spectaculoasă, „Ocolul Mării Negre în 90 de zile. Şapte ţări, opt graniţe şi o lovitură de stat în prime-time” (Humanitas).

Un jurnal de călătorie combinat cu „file” – foarte bine studiate şi minuțios informate – de istorie de cea mai bună calitate şi, ce e şi mai important – interesantă, istorie spectaculoasă, fermecător povestită. O călătorie în jurul Mării Negre, în care protagonista trece prin 7 ţări, 8 graniţe, trăieşte o lovitură de stat, apoi, nu menţionează c-a trecut şi printr-un război, între Rusia și Ucraina.

Sabina Fati scrie foarte frumos, are un stil care te cucerește din prima, iar cartea asta ne îmbogățește din toate punctele de vedere. Aflăm istoria locurilor și orașelor prin care trece, dar și caracterizarea lor succintă, ne întîlnim cu personaje, oameni simpli, care au în spate o poveste, uneori înfiorătoare. Excepționale și adevăratele pagini de jurnal și dacă mi-aș mai fi dorit ceva de la cartea asta superbă, ar fi și mai multe pagini de jurnal!

„Ocolul Mării Negre în 90 de zile” e o (carte de) aventură: existenţială, geografică, istorică, politică, mult mai mult decît un jurnal de călătorie, jurnal de călătorie pe care Sabina Fati l-a scris la patru mîini, împreună cu istoria.

 Recomandare de carte | „Ocolul Mării Negre în 90 de zile”

Mihail Vakulovski

scriitor, traducător din literatura rusă,

fondatorul şi realizatorul revistei Tiuk! (www.tiuk.reea.net)

şi al CenaKLUb-ului Tiuk

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.