Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/05/2018
Arhiva Zile si Nopti

Paul Vinicius | Halouri & Holograme (71)

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Paul Vinicius | Halouri & Holograme (71) Share Paul Vinicius | Halouri & Holograme (71)


Când îți pică (tâgâdâm, tâgâdâm) cu tronc o gagică, lași baletul de-o parte. Dar nu numai baletul, ci și toate gândurile pe care le aveai prin cap, inclusiv cultura dobândită.

În locul lor, cât îți este craniul de mare, nu mai e decât ea, singurică, dansând lasciv, în acel vacuum. Și mai că-ți vine să intri și tu înăuntrul capului tău. Ei, de-abia acum începe greutatea. # La început s-au stricat de râs pe seama mea. Ce talent și-a mai tras și ăsta, hehe! Asta, până când valurile au prins a se hârjoni, nestingherite, peste punte.

Atunci, dintr-o dată, m-am pomenit într-un început de respect. Mă salutau de parcă începuseră să mă vadă. Și dacă păream a nu-i fi auzit, mă salutau de câte două, trei, patru ori. Vremea și oceanul se făcuseră din ce în ce mai turbate. Toate scârțâiau de jur-împrejur. La un moment dat, căpitanul s-a răstit la ei: Ia aduceți-mi-l băi pe ăla, Prietenul Șobolanului! Și m-au adus. Ascultă, măi… Șobo… că nici nu știu cum te cheamă… Scuză-mă, că-s cam pilit… E-adevărat că voi veți părăsi primii corabia? # Dacă românul are o capacitate în plus față de toate celelalte nații, desigur este asta: în toată stupoarea, în tragedia cea mai cruntă, întunecată și adâncă, la care nici măcar elenii n-au avut acces, el se apucă să râdă. Dar nu așa, oricum. El râde ca un vulcan care acoperă cu cocolino o întreagă țară. Abia pe urmă se vaită.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.