Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/05/2018
Arhiva Zile si Nopti

Zilele Europene ale Operei

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Zilele Europene ale Operei Share Zilele Europene ale Operei


Opera Națională Română Iași se alătură zecilor de instituții și companii prestigioase din peste 20 de țări din Europa care celebrează „Zilele Europene ale Operei”.

Opera ieșeană sărbătorește „Zilele Europene ale Operei” cu o serie de evenimente speciale, dedicate iubitorilor artei lirice.

În cadrul acestei manifestări, Beatrice Rancea, managerul instituţiei, a lansat programul „Opera în licee”, o inițiativă care are ca scop familiarizarea elevilor cu fenomenul liric de operă și balet. Prima vizită a avut loc la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” din Iaşi, unde peste 200 de elevi au putut afla detalii despre despre această formă de artă şi talentul celor care o produc.

În scurt timp, în seria manifestărilor se vor înscrie şi două expoziţii – „Salt în timp” și „Costumele Operei”, în care vom regăsi afişe, caiete program și costume din spectacolele de odinioară ale Operei ieşene.

De asemenea, această luna specială din punct de vedere cultural va fi marcată și de cele patru spectacole extrem de apreciate de public: 17 mai – „Don Giovanni” de Wolfgang Amadeus Mozart, 18 mai – „Spărgătorul de Nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski, 19 mai – „Sunetul muzicii” de Richard Rodgers și „Giselle” de Adolphe Adam, pe 20 mai

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.