Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/05/2018
Arhiva Zile si Nopti

”Spații libere, minți deschise” de Ciprian Ciocan

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ”Spații libere, minți deschise” de Ciprian Ciocan Share ”Spații libere, minți deschise” de Ciprian Ciocan


Vorbim de multe ori despre recuperarea spațiului urban, ca despre un bun pe care îl dețineam în vremuri imemorabile și pe care avem dreptul să ni-l cerem înapoi. Cred că mai degrabă e despre o câștigare de la zero, pentru că în realitate prea puțin în trecut spațiul public a fost cu adevărat al nostru, al cetățenilor. Avem o relație dificilă cu el.

Piețele Sibiului au avut mai ales rolul de târg, spațiu pentru paradă ori execuții și nu atât acela de agora, de spațiu deschis pentru dezbateri de mari idei filosofice sau politice sau evenimente culturale.

Aveam așadar nevoie să ne dezvoltăm o relație nouă cu acesta, să-i dăm noi înțelesuri și să-i inventăm noi moduri de folosire. Și ca orice îndrăgostire, o întâmpinăm cu entuziasmul și naivitatea noului iar până să ne lăsăm mai bine în prada vrăjii, vine vara, vin marile evenimente și avem tot mai mult de navigat între grupuri și ghizii lor.  

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.