Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/05/2018
Arhiva Zile si Nopti

Lăsați-mă să cânt! de Gherase Dendrino

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Lăsați-mă să cânt! de Gherase Dendrino Share Lăsați-mă să cânt! de Gherase Dendrino


Opera Națională din Cluj pregătește un nou spectacol în premieră, cu ocazia împlinirii a 99 de ani de la înființarea instituției. Este vorba despre Lăsați-mă să cânt! de Gherase Dendrino, o operetă în trei acte pe un libret de Liliana Delescu, Erastia Sever și Viorel Cosma.
Opereta este una dintre cele mai reprezentative creații din dramatismul românesc și trasează povestea eliberării poporului de sub stăpânirea Imperiului Hubsurgic și, în consecință, lupta sa pentru reafirmarea valorilor proprii. În prim plan îl regăsim pe Ciprian Porumbescu, al cărui scop este de a monta în premiera o operă în încercarea de a-și folosi propria artă să instige publicul la lupta pentru independență. Planul compozitorul este îngreunat de atutoritățile imperiului, dar prin sprijinul comunității acesta reușește să-și vadă creație pe scenă.
„Faptul că opereta Lăsați-mă să cânt a lui Gherase Dendrino integrează această multitudine de aspecte istorice, sociale și culturale ale motivațiilor care au condus evoluția poporului român în ultimul secol, într-un spectacol muzical fermecător și atractiv, face din aceasta o creație de absolută relevanță printre manifestările artistice ale Operei Naționale Române Cluj-Napoca, oferite cu ocazia sărbătoririi Anului Centenar.” spun organizatorii.
Premiera va avea loc pe 25 mai de la ora 18.30 pe scena Operei Naționale din Cluj.

25 mai
www.operacluj.ro 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.