Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/05/2018
Arhiva Zile si Nopti

„La prânz ce mâncăm?” de Alexandra Crăciun

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii „La prânz ce mâncăm?” de Alexandra Crăciun Share „La prânz ce mâncăm?” de Alexandra Crăciun


Dacă ar fi după mine, răspunsul la întrebarea „ce mâncăm la prânz” ar fi o tocăniță făcută de mama, cu pireu și niște harbuz (pepene) murat. Deși știți: îs o mega mâncăcioasă și experimentez tot felul de lucruri, pentru masa de prânz caut mereu variante din astea cu „gust de la mama acasă”. Adică fără prea multe pretenții și într-un loc în care cunosc cât de cât dacă-i organizată-i bucătăria și ce ingrediente folosesc. 

Și pentru că zona în care mă învârt e aia din spatele Pieței Mihai Viteazu, astăzi vă recomand două locuri de mâncat la prânz de prin împrejurimi, pe care le știu și din punct de vedere al organizării interne așa că vine la pachet cu niscavai încredere.

1. Twelve

„La prânz ce mâncăm?” de Alexandra Crăciun
Am mâncat la ei de sute de ori, le știu meniul pe de rost, oamenii de acolo mi-au reținut moaca și pot zice că-s chiar de-a casei. Pe lângă faptul că-s aproape de mine și mi-e lene să mă duc mai departe, mâncarea la Twelve e foarte foarte bună. Și-am mai scris asta și cu alte ocazii: de aproape doi ani de când merg la ei, calitatea și modul de a servi preparatele au rămas la același standard. Asta-mi place la Twelve: consecvența. Pe lângă meniul principal, îmi place de mor meniul de prânz – în fiecare zi au ceva nou și inspirat din bucătăria internațională. Absolut delicios. Dar e musai să întrebați care-s preparatele lui Paul – acolo-i the good stuff.

2. Stradale

„La prânz ce mâncăm?” de Alexandra Crăciun
Apăruți foarte recent în zonă, cei de la Stradale au un spațiu mult mai generos și pot să deservească un număr mult mai mare de oameni. Și, ca să o zicem pe bune, e un împinge-tava mai bine gândit. Mâncarea e foarte bună, gustoasă și vorba aia „ca la mama acasă”, restaurantul e tare drăguț decorat și faptul că-i pe model de autoservire simplifică mult timpul de așteptare. Categoric un like și categoric o variantă super bună de mâncat în zonă.
Ce mai lipsește în puzzle-ul ăsta e partea de cafea. La Stradale n-am încercat încă o cafea dar la Twleve e destul de slabă (preparată totuși bine de Bogdan). Le tot zic și clienților mei horecari că ar prinde tare bine un coffee shop în zonă. Ceva mai departe e Kups dar nouă ne-ar trebui unul aici. 🙂

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.