Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/05/2018
Arhiva Zile si Nopti

10 motive pentru care să alegi Cafe Wien!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii 10 motive pentru care să alegi Cafe Wien! Share 10 motive pentru care să alegi Cafe Wien!


1. Cafeaua vieneză. În timp ce o savurezi lecturarea presei tipărite este obligatorie.

2. Patina timpului. Acesta e unul dintre motivele pentru care clădirea deși e renovată, păstrează cât mai multe dintre detaliile originale. Tradiția cafelei vieneze e de secole, iar Cafe Wien îți oferă ambianța perfectă să te bucuri de ea.

3. Cultura cafelei. ”Kleiner Schwarzer” (”micul negru”) sau ”Kleiner Brauner” (”micul maroniu”), nu au nimic de-a face cu micii. Espresso-ul scurt amestecat cu lapte dau culoarea acestui ”mic”. De asemenea, ”Wiener Melange” e mai cunoscut decât un cappuccino.

4. Almdudler. E limonada națională austriacă preparată cu ierburi din Alpi și suc de mere și struguri. Denumirea vine din nemțescul ”auf der Alm dudeln” care înseamnă ”a cânta pe pășuni alpine”. Această limonadă-simfonie poate fi folosită la diverse combinații de băuturi pe care le găsiți doar la Cafe Wien.

5. Ștrudelul. Nu putea lipsi din acest top. Tradiția produselor făcute la cuptor e veche și nelipsită și la Cafe Wien.

6. Bucătăria austriacă. Gătitul ”ca la mama acasă” face parte din specificul acestei bucătării, de aceea, în afară de șnițel și fritattasuppe, din meniu nu lipsesc gulașul, pita diavola sau Berner-Würstel.

7. Berea din Austria. Tradiția ei e veche și binecunoscută în lume pentru diversitate. Nu lipsește nici din meniul Cafe Wien.

8. Vinul din Austria. Soiurile de origine austriacă, precum Kerner sau Zweigel sunt extrem de apreciate și le poți savura la Cafe Wien.

9. Radio din Viena. Aici puteți asculta cele mai proaspete știri din Austria.

10.Terasa și grădina vieneză. Terasa localului face parte din primul zid de fortificații și oferă nu numai o priveliște deosebită, ci și posibilitatea de a explora zwingerul orașului. Din grădina vieneză din spatele clădirii puteți admira stilul arhitectural al Casei Altemberger și una dintre cele mai atipice străzi din Sibiu, Centumvirilor.

 

 

Și bonus:

Tortul Sacher, emblema Vienei!

Îl puteți găsi doar la Cafe Wien, preparat exact după rețeta din Viena. Tortul Sacher e o combinație rafinată cu multă ciocolată, gem parfumat de caise, blat pufos și o irezistibilă glazură, evident, tot din ciocolată. Deși nu e o prăjitură sofisticată, tortul Sacher e o celebritate vieneză. Povestea acestei prăjituri începe în 1832, când prințul Klemens Wenzel von Metternich a cerut, pentru cină o prăjitură nouă, gustoasă și rafinată, care să facă cinste rangului său. Bucătarul prințului era însă bolnav în ziua aceea, astfel că tot greul acestei misiuni a revenit ucenicului Franz Sacher, care la acel moment avea doar 16 ani. Tânărul ucenic, un băiat isteț și îndrăgostit de meseria lui, s-a descurcat perfect și a găsit cea mai bună combinație.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.