Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/05/2018
Arhiva Zile si Nopti

Picnic în grădină – avanpremieră Hangariada

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Picnic în grădină – avanpremieră Hangariada Share Picnic în grădină – avanpremieră Hangariada


Pe 13 mai, în Copou, la turnul de parașutism din parc, ieșenii sunt așteptați la un picnic în grădină. Evenimentul, organizat ca o avanpremieră a festivalului Hangariada, va reuni activități sportive, dar și de relaxare, într-un cadru nonconformist, așa cum e și weekend-ul pregătit la final de mai.

Cei mai curajoși dintre participanți vor putea sări de la 42 de metri cu parașuta, din turnul de lansări al Aeroclubului teritorial ”Alexandru Matei”. Rezervările au depășit deja numărul de salturi disponibil, ieșenii dovedind încă o dată că sunt dornici de adrenalină și experiențe noi. Sunt așteptați părinți și copii la ateliere creative, hangarieni mici și mari dornici de voie bună și relaxare. Nu vor lipsi spațiile de joc și joacă, zona de food & drinks, dar și activități sportive pregătite de partenerii festivalului. Participanții sunt încurajați să își aducă cărțile și jocurile preferate, pentru o duminică întreagă în iarbă, feriți de zgomotul și agitația orașului.

Evenimentul susține, totodată, și cauza Andreei Rodiana Fumu, tânăra voluntar a festivalului Hangariada diagnosticată cu cancer, al cărei tratament presupune fonduri încă insuficiente. Împreună cu asociația AEGEE, organizatorii au pregătit o campanie de donare și strângere de fonduri pentru cauza Rodianei, participanții putând oferi bunuri ce pot fi valorificate pentru a strânge suma necesară tratamentului.

Intrarea la picnic, cât și la festivalul programat în weekend-ul 25-28 Mai la Aeroclub –va fi gratuită, iar toți participanții vor primi un card de discount pe care îl vor  putea folosi la Hangariada 2018.

Hangariada este primul festival outdoor din România care îmbină arta nonconformistă cu pasiunea pentru zbor. Evenimentul este inclus de Aeroclubul României în calendarul oficial al evenimentelor aeronautice naționale și internaționale. Detalii complete referitoare la programul celor patru zile de festival  sunt disponibile pe site-ul festivalulului, www.hangariada.ro și pe pagina de facebook a evenimentului. Dacă edițiile din 2016 și 2017 au adunat peste 20.000 de festivalieri, la ediția din acest an se estimează un public cel puțin la fel de numeros, având în vedere multitudinea de evenimente pregătite de organizatori. Episodul opt al acestui eveniment unic în zona Moldovei – și primul de acest gen din țară – va reuni pasionații de artă autentică ce vor să experimenteze, să cunoască, să savureze o atmosferă ieșită din tiparele banalului.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.