Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/05/2018
Arhiva Zile si Nopti

Foreigner 40, live în București

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Foreigner 40, live în București Share Foreigner 40, live în București


Legendara trupă rock Foreigner va cânta pentru prima dată în România, la București – Sala Palatului, pe 7 mai 2018, într-un concert live prezentat de Marcel Avram, East European Production și D&D East Entertainment.

Fanii vor avea ocazia să asculte hit-urile care au consacrat trupa, precum „I Want To Know What Love Is”, „Say You Will”, Feels Like The First Time”, „Cold As Ice”, „Waiting For A Girl Like You”, „Urgent” și chiar „Juke Box Hero”, lansate de Foreigner de-a lungul celor 40 de ani de carieră muzicală.

Povestea Foreigner a început în anii 70, mai exact în 1976 (în orașul New York), oarecum întâmplător. Ideea i-a aparținut lui Mick Jones, un muzician britanic care și-a început activitatea în grupul instrumental Nero & The Gladiators, după care, timp de vreo șase ani, a fost chitarist în trupa lui Johnny Halliday.

Foreigner 40, live în București

Apoi, timp de doi ani a figurat în componența Spooky Tooth, a cântat și cu Wonderwheel, iar în cele din urmă a plecat în America. Acolo a intrat în trupa lui Leslie West, iar în februarie 1976 l-a întâlnit pe Ian McDonald (membru fondator King Crimson). Jones și McDonald au decis să formeze un grup de hard rock solid, dar și melodic în același timp, și l-au ales ca baterist pe Dennis Elliot, basistul Ed Gagliardi, clăparul Al Greenwood și, după multe tentative nereușite cu alți pretendenți, solistul vocal Lou Gramm, pe numele său adevărat Louis Grammatico. Ideea numelui i-a aparținut lui Mick Jones, având ca sursă de inspirație naționalitățile diferite a membrilor fondatori.

Până în prezent, trupa a lansat 9 albume de studio, 6 albume live, 20 de albume compilații și aproape 80 de DVD-uri. Totodată, a obținut 3 nominalizări la Grammy Awards și a câștigat premii la American Music Awards și Juno Awards. Anul acesta s-au împlinit 40 de ani de carieră muzicală pentru trupă, timp în care Foreigner au vândut peste 75 de milioane de albume. Odată cu această aniversare, trupa a lansat un nou album – „40” – care cuprinde exact 40 de piese lansate între 1977 și 2017, și a pornit într-un nou turneu mondial – 40th Anniversary Tour care, după Canada, UK și America, va ajunge și în România pe 7 mai.

Biletele pentru concertul de la București sunt disponibile în rețeaua Eventim.ro și pe www.eventim.ro.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.