Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/05/2018
Arhiva Zile si Nopti

City Life de București | 4-10 mai 2018

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii City Life de București | 4-10 mai 2018 Share City Life de București | 4-10 mai 2018


Luna mai deja schimbă ritmul și ne pregătește pentru marile concerte și festivaluri ale anului, aducând pe scena bucureșteană, în pas alert, trupe și muziceni pe care rar avem ocazia de a-i vedea în România. Și cum între două concerte e bine să ne limpezim simțurile, le putem alterna cu proiecții de film din cadrul Festivalului Filmului European, sau cu spectacole de teatru în premieră.

CONCERT AVISHAI COHEN QUARTET

Pe 8 mai avem ocazia de a-l vedea din nou pe scena bucureșteană pe unul dintre muzicienii reprezentativi ai jazzului contemporan: trompetistul Avishai Cohen. Dacă în noiembrie 2016 concerta la Sala Radio în turneul de promovare a albumului „Into the Silence”, de această dată ne va prezenta noul material discografic lansat anul trecut: „Cross My Palm With Silver”. Este cel de-al doilea disc produs la prestigioasa casă de discuri ECM, Manfred Eicher, fondatorul acesteia, afirmând: „Mi-a plăcut imediat tonul lui Avishai, expresia lui, energia lui și puritatea sunetului”. Pe 8 mai, de la ora 20, la Cinema Pro vor urca pe scenă: Avishai Cohen (trompetă), Yonathan Avishai (pian), Barak Mori (bas), Nasheet Waits (baterie).

AVANPREMIERĂ: MINUNATA LUME NOUĂ

Teatrul Excelsior, pe 8 și 9 mai (ora 19) prezintă în avanpremieră o dramatizare a celebrului roman „Minunata lume nouă” de Aldous Huxley. „Dacă omul, de-a lungul a mii de ani de evoluție, a ajuns să fie creatorul propriei lumi și să rivalizeze cu natura, cum va arăta lumea creată de el? Și ce preț va avea de plătit el pentru pace, fericire și stabilitate?” – Catinca Drăgănescu (regizor).

CONCERT: TOY

Miercuri, 9 mai, de la ora 21, la clubul Control este un concert în premieră cu trupa britanică TOY. Formată în 2010, trupa are la activ trei albume produse la casa de discuri Heavenly Records, cea care a lansat trupe ca Manic Street Preachers, Saint Etienne sau Doves. Muzica TOY este descrisă ca fiind o combinație de psychedelic rock, shoegaze, krautrock și post-punk. Bilete: 35 lei

TÂRG: AUTOR 2018

AUTOR – Târgul internațional de bijuterie contemporană are loc anul acesta în perioada 5-6 mai, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național București. AUTOR este singurul astfel de eveniment din sud-estul Europei și reprezintă o ocazie unică de a achiziționa bijuterie contemporană direct de la creatori, reunind la această ediție peste 80 de designeri de pe cinci continente. Program: 10-18.

Tag-uri: Bucuresti, evenimente

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută