Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/04/2018
Arhiva Zile si Nopti

”Sărbători” de Adela Dinu

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ”Sărbători” de Adela Dinu Share ”Sărbători” de Adela Dinu


Mă întreb uneori în ce constă farmecul sărbătorilor. Cred că cea mai importantă etapă este cea a pregătirii, a primenirii interioare, a punerii vieții în ordine. Sărbătorile sunt o promisiune a refacerii unității familiale, a fericirii care așteaptă după colț. Timpul care ne măsoară năruirea, timpul ireversibil și coroziv poate fi eludat. Durata sacră se poate reinstaura, chiar și numai pentru câteva zile. Sărbătorile pascale promit o astfel de ieșire din timpul profan, o rearanjare a priorităților, o insulă de calm în marea de agitație sterilă a vieților noastre imperfecte.

O altă calitate a timpului permite, poate, o redimensionare a propriei ființe, un altruism gândit ca deschidere față de ceilalți. Depinde de noi cum alegem să trăim zilele de sărbătoare: ca parodii ale sacrului, ca reiterări ale oboselii și sastiselii cotidiene sau ca încercări de refacere a totalității, a congruenței uitate între planurile vieții.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută