Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/04/2018
Arhiva Zile si Nopti

Karlovy Vary – Eleganța braț la braț cu sănătatea în stațiunea vedetă a Cehiei!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Karlovy Vary – Eleganța braț la braț cu sănătatea în stațiunea vedetă a Cehiei! Share Karlovy Vary – Eleganța braț la braț cu sănătatea în stațiunea vedetă a Cehiei!


Cehia e recunoscută pentru orașele sale întemeiate în jurul izvoarelor minerale, Karlovy Vary fiind cea mai veche și cea mai frumoasă stațiune balneară din Boemia de Vest.

Munții Metaliferi îi dau o spectaculozitate deosebită orașului construit la confluența râului Ohře și a râului cu apă termală Teplá, iar clădirile vechi, renovate și divers colorate, care găzduiesc palate somptuoase și hoteluri de lux, dau un farmec aparte și o notă de rafinament.

Cu parfumul său puternic aristocratic, orășelul are o lungă tradiție ca și stațiune balneară, datorită izvoarelor sale benefice pentru sănătate, atrăgând turiști din toată lumea care vin aici pentru tratarea diferitelor boli.

Karlovy Vary e cunoscut și pentru evenimentele culturale și sportive, pentru cursele de cai care au devenit o tradiție începând cu secolul al XIX-lea, dar mai ales pentru Festivalul Internațional de Film, care în acest an va avea loc între 29 iunie și 7 iulie.

La o plimbare prin oraș e musai să admiri colonadele ce înfrumusețează orașul și care sunt adevărate bijuterii arhitecturale, să guști celebrele oplatki, un fel de napolitane subțiri și să cumperi obiecte de cristal și porțelan. Nu rata o călătorie pe munte cu furnicularul.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută