Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/04/2018
Arhiva Zile si Nopti

Chestionar de #Sibiu – Cynthia Pinter

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Chestionar de #Sibiu – Cynthia Pinter Share Chestionar de #Sibiu – Cynthia Pinter


Lucrează de 15 ani în presă, de 10 ani e redactor la ziarul german Hermannstädter Zeitung. Jurnalismul e mai mult decât o simplă meserie pentru ea: „În presă nu există monotonie, faci zilnic ceva diferit, întâlnești mereu oameni noi, iar poveștile lor îți dau energie”. Îi place să călătorească și să facă fotografii. E de părere că doar călătorind poți cunoaște frumusețea diversității umane.

 

DE CE SĂ LOCUIEȘTI ÎN SIBIU Pentru că e cel mai frumos oraș din țară.

 

3 LOCURI PE CARE ORICINE AR TREBUI SĂ LE VADĂ ÎN SIBIU Îmi e greu să numesc doar trei. De fiecare dată când am musafiri le fac turul centrului istoric. Trecem din Piața Mare în Piața Huet și Piața Mică, apoi traversăm Bălcescu și ne întoarcem în Piața Mare luând la pas strada Cetății. Aș mai recomanda o plimbare în aer liber prin Muzeul Astra, o degustare de brânzeturi în Piața Cibin, iar pentru iubitorii de fotografii, urcarea în Turnul Bisericii Evanghelice din Piața Huet.

 

CEA MAI BUNĂ CAFEA ÎN ORAȘ O BEI Nu beau cafea.

 

UN FESTIVAL TARE CU CARE ASOCIEZI SIBIUL Astra Film Festival. E unul dintre puținele festivaluri din Sibiu la care și înveți ceva. Prin filme documentare poți cunoaște culturi, moduri de viață străine. Din scaunul de cinema poți practic să faci o călătorie în jurul lumii.

 

UN EVENIMENT MIȘTO, DAR CARE NU E SUFICIENT DE BINE PROMOVAT Aici aș aminti Focus Festival, care aduce trupe de muzică rock alternativ foarte bune din țară și mai nou și din străinătate. Mai e și într-o locație superbă, în Parcul Sub Arini. Poți să te relaxezi în hamac, să bei un șpriț și să asculți muzică bună.

 

UN LOC PREFERAT DE UNDE POȚI VEDEA TOT ORAȘUL De pe Dealul Dăii. În timpul studenției mergeam acolo seara cu prietenii, parcam mașina pe marginea drumului și admiram luminile orașului. Unul din prieteni scotea câteodată chitara și cântam împreună ore în șir. Dealul Dăii are de atunci o magie unică pentru mine.

 

O CASĂ – MONUMENT ISTORIC LA CARE VISEZI Vila părăsită de vis-a-vis de Sinagogă (strada Constituției). Are un farmec aparte cu aleea aceea lungă ce duce din stradă până la casă. Sunt foarte curioasă ce se va alege de ea.

 

BARURI, PUB-URI, CAFENELE, RESTAURANTE, PIZZERII, TERASE PE CARE LE FRECVENTEZI Nod Pub pentru cocktailuri bune, Scottish Pub pentru varietatea mare de bere, Crama Sibiul Vechi pentru cea mai bună mâncare tradițională românească, Syndicat Gourmet pentru mâncarea fusion delicioasă, Pizzeria Twenty pentru cea mai bună pizza, Prima pentru cea mai bună ciorbă de burtă, Lili’s pentru cea mai buna înghețată.

 

UN MOMENT ÎN CARE TE-AI SIMȚIT TURISTĂ ÎN SIBIU În oricare zi frumoasă de vară, în care mă așez la o terasă în Piața Mică cu vedere spre Turnul Sfatului și savurez o limonadă.

 

CE TE-A FĂCUT ULTIMA DATĂ SĂ ZÂMBEȘTI SINGURĂ PE STRADĂ Un băiețel care curăța zăpada din fața porții sale. Era pe strada Avram Iancu și împingea o lopată mai mare decât el cu atâta spor, încât nu m-am putut abține să nu-i zâmbesc.

 

ÎN SIBIU MĂ INSPIRĂ Multiculturalitatea, arhitectura și evenimentele culturale diverse.

 

SIBIULUI ÎI LIPSEȘTE Un bazin de înot modern. Mi-aș dori ca pe lângă Aquaparkul plănuit, să se construiască un bazin acoperit sau să se renoveze cel de la Olimpia.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută