Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/04/2018
Arhiva Zile si Nopti

Dragoș Bucur | Oscar-spoiler

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Dragoș Bucur | Oscar-spoiler Share Dragoș Bucur | Oscar-spoiler


evomag.ro

Am văzut doar două dintre filmele nominalizate la Oscar și am fost dezamăgit de unul și încântat de celălat. Evident, gusturile nu trebuie să se discute, dar eu nu vreau să comentez despre gusturi ci despre clișee, rețete, despre scenarii bine scrise și actorie care te unge pe suflet și minte.

Ceva din trailere filmului Shape of Water îmi spunea că ar trebui să spun pas, dar toate părerile entuziaste, statuetele și box office-ul mi-au temperat instinctul și am mers să-l vad. Shape of Water îi are pe Michael Shannon, care e cât de bine se poate în situația ușor caricaturală a filmului (un actor care, de altfel, îmi place foarte mult), pe Sally Hawkins și un zeu amfibian care seamănă cu o broască pe steroizi.

" "

Dragoste fără emoție, acțiuni nejustificate și scenariu de telenovelă făcută cu milioane de dolari. Prima secundă din trailerul Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, cu Frances McDormand, m-a convins că este un film ce trebuie văzut. Trebuie să mă laud, instictul a funcționat perfect în ambele cazuri și cele două filme, puse unul lângă celălalt, arată ce înseamnă un film făcut din suflet și un altul ce se vrea din suflet, dar e făcut pentru bani după o rețetă foarte solidă.

starshiners.ro

Three Billboards îi are pe Sam Rockell (recital actoricesc, nuanțat și asumat pâna la capăt) și pe Woody Harrelson cum nu l-am mai văzut demult, iar Frances McDormand este un Ed Harris în variantă feminină sau (ca să nu se supere feministele) Ed Harris este o Frances McDormand în variantă masculină.

Fiecare actor e impecabil, povestea surprinde și totuși ai senzația că altfel nu se putea. Despre ce e vorba? Despre părinți, asumarea greșelilor și a deciziilor și puterea de a te schimba.

Shape of water: Best picture, Best  music, Best director, Best production design – plus Bafta, Golden Globes etc.

Three Billboards: Best actress, Best suporting actor

Îmi plac SF-urile, le mănânc pe pâine (cred că Guardians of the Galaxy e super-tare), dar Shape of Water e cu 1000 de puncte în spatele Three Billboards, așa că vă recomand să mergeți să-l vedeți pe al doilea dacă vreți acțiune, tensiune, emoție și exercițiu pentru creier.

Dragoș Bucur

somproduct.ro

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută