Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/04/2018
Arhiva Zile si Nopti

Premieră: ”Loving Vincent” / „Cu drag, Van Gogh”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Premieră: ”Loving Vincent” / „Cu drag, Van Gogh” Share Premieră: ”Loving Vincent” / „Cu drag, Van Gogh”


Din 12 aprilie ajunge în cinematografele din România filmul ”Loving Vincent” / „Cu drag, Van Gogh” (animație/ biografic,Polonia-Marea Britanie-SUA, 2017), regizat de Hugh Welchman și Dorota Kobiela. Ceea ce face ca acest film să fie unic este faptul că este prima producție cinematografică de lung metraj care să fie compusă din 62.450 de fotograme pictate în ulei. La acestea au lucrat 107 pictori din întreaga lume.

„Cu drag, Vincent” sau “Loving, Vincent” era modul în care Vincent van Gogh își încheia scrisorile către fratele său Theo. Filmul pornește de la ultima scrisoare neterminată și prezintă viața și moartea controversată a artistului printr-o animație desprinsă din picturile lui și populată cu personajele desenate de el. Intriga prinde viață prin interviuri cu personaje apropiate de Vincent și prin reconstruirea dramatică a unor evenimente care au dus la moartea pictorului.

Distribuție: Saoirse Ronan, Douglas Booth, Jerome Flynn, Helen McCrory, Robert Gulaczyk

„Cu drag, Van Gogh” a primit următoarele premii: 2017 Annecy International Film Festival – Premiul Publicului, 2017 Shanghai International Film Festival – Premiul pentru cea mai bună animație 2017 și Ostend Film Festival – Premiul Publicului.

Filmul va rula în avanpremieră la Cinema Elvira Popescu în data de 11 aprilie, de la ora 20:15. Următoarele proiecții fiind programate pentru 12, 13 și 15 aprilie

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută