Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/04/2018
Arhiva Zile si Nopti

Proiectele Maratonului Internațional Sibiu 2018: Sus, la munte! Refugiu nou pe Vf. Măgura.

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Proiectele Maratonului Internațional Sibiu 2018: Sus, la munte! Refugiu nou pe Vf. Măgura. Share Proiectele Maratonului Internațional Sibiu 2018: Sus, la munte! Refugiu nou pe Vf. Măgura.


“Căsuța din Munți” este cel mai amplu și ambițios proiect cu tematica montană dezvoltat în ultimii 25 de ani în județul Sibiu. Se dorește a fi un proiect dezvoltat pe un termen de trei, patru ani, etapizat pe faze de construcție și se dorește a fi un refugiu alpin construit în apropierea Vârfului Măgura (1304m).

Vârful trebuie înțeles ca fiind și o veritabilă „poartă” de intrare în Masivul Cindrel deoarece este primul vârf din creastă, situat la aproximativ două ore și jumătate de mers față de orașul Cisnădie de unde începe traseul principal marcat cu banda roșie.

”Proiectul are ca scop construcția și introducerea în circuitul turistic si educațional a ”Căsuței din Munți”, care va deveni un loc prielnic pentru activități extrașcolare, tabere pentru copii în cadrul cărora ne putem atinge principalul obiectiv al asociației: drumeţia, tura montană, clicloturismul, escalada sportivă, schiul, orientarea sportivă, fotografia şi alte activități în natură”, spun reprezentanții Asociației Tur Alpin.

Obiectivul inițiatorilor pentru acest an este finalizarea primei etape din construcția căsuței, respectiv instalarea unei conducte de apă care să alimenteze șantierul și viitoarea construcție, săparea și turnarea fundației, ridicarea parterului.

 

Dă o tură pe internet

Intră pe site-ul maratonsibiu.ro și ajută la îndeplinirea visului membrilor Asociaţiei “TUR ALPIN”.

Cine iubește natura

În construcția ”Căsuței din munți” vor fi implicați 50 de voluntari, iubitori de natură și munte. Susține și tu înscriindu-te ca alergător pentru acest proiect!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută