Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/04/2018
Arhiva Zile si Nopti

Proiectele Maratonului Internațional Sibiu 2018: SERA. Învață copiii să mănânce sănătos!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Proiectele Maratonului Internațional Sibiu 2018: SERA. Învață copiii să mănânce sănătos! Share Proiectele Maratonului Internațional Sibiu 2018: SERA. Învață copiii să mănânce sănătos!


Ca niciodată, ediția din acest an a Maratonului Internațional Sibiu vine cu două proiecte dedicate educației, alimentației sănătoase și creșterii legumelor, proiecte care se completează perfect.

În primul rând, Asociația Elijah este determinată să înființeze pe Valea Hârtibaciului o seră a copiilor. ”Sera le oferă copiilor o experiență ludică și terapeutică prin care vor învăța principiile mediului înconjurător, respectul pentru natură și responsabilitatea pentru plante. Vor descoperi procesul de plantare, creștere și recoltare și își vor forma deprinderi practice care le vor fi utile toată viața.

Mai mult, urmărim informarea copiilor cu privire la agricultura ecologică și a alimentației sănătoase”, spun inițiatorii proiectului.

De partea cealaltă, Școala Finlandeză Sibiu vrea să-i învețe pe cei mici despre alimente proaspete, despre cum cresc legumele și biologie, despre nutrienți și gust, despre grijă. Proiectul lor se numește ”S.E.R.A – Sănătatea Elevilor Răsare Aici” și este locul în care copiii învață botanică, biologie și în același timp nutriție pentru sănătate.

”Fac mișcare, îngrijesc plantele și se bucură de rezultatele muncii lor”, spun cei de la Școala Finlandeză. Practic, va fi o seră de 100 mp ca spațiu educațional alternativ pentru copiii din ciclul primar.

 

Pune sămânța pe site

”Sera copiilor” și ”S.E.R.A – Sănătatea Elevilor Răsare Aici” pot fi sprijinite financiar pe site-ul maratonsibiu.ro. Tot pe site vă puteți înscrie ca alergători pentru aceste proiecte.

Mâncăm aiurea

1 din 4 copii în România se confruntă cu probleme de greutate, fiind supraponderali.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută