Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/04/2018
Arhiva Zile si Nopti

Proiectele Maratonului Internațional Sibiu 2018: Makerspace deschis tuturor sibienilor

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Proiectele Maratonului Internațional Sibiu 2018: Makerspace deschis tuturor sibienilor Share Proiectele Maratonului Internațional Sibiu 2018: Makerspace deschis tuturor sibienilor


Cu siguranță ați văzut la televizor proiecte oarecum similare prin București sau Cluj-Napoca: un fel de atelier public dotat cu aparatură și unelte în care oameni diferiți, dar cu idei se adună și lucrează împreună. Asociația ToolHouse și-a propus să strângă fonduri la Maratonul Internațional Sibiu pentru a deschide la Sibiu primul Makerspace.

”Atunci când vine vorba de proiecte practice, elevii, studenții sau hobiștii se lovesc de lipsa spațiului și a aparaturii specifice. Din această cauză, mulți renunță la ideile lor sau chiar la o pasiune viitoare. Makerspace-ul este un loc în care oameni cu diverse background-uri profesionale și proiecte au acces la unelte și pot colabora. Acest mediu încurajează schimbul de informații și folosirea în comun a resurselor. Asociația ToolHouse este în curs de amenajare a unui makerspace deschis tuturor sibienilor, un loc în care vor putea să participe la workshop-uri sau să-și pună în practică proiectele. Prin această finanțare, ne dorim să facilităm accesul gratuit studenților la resursele makerspace-ului”, spun reprezentanții asociației.

Proiectul vine și în sprijinul companiilor de profil tehnic din Sibiu aflate în căutarea absolvenților, oferindu-le studenților ocazia să aplice cunoștințele teoretice și să experimenteze într-un mediu cooperativ.

 

Donează pe site

Sprijină proiectul Toolhouse Makerspace accesând site-ul maratonsibiu.ro și donând pentru alergătorii înscriși sau te poți înscrie chiar tu.

Emulație ONG-istă

Nu mai puțin de 26 de ONG-uri sunt implicate în proiectele Maratonului Internațional Sibiu 2018.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută