Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/04/2018
Arhiva Zile si Nopti

Proiectele Maratonului Internațional Sibiu 2018: Ambulanța monumentelor care nu țipă de durere!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Proiectele Maratonului Internațional Sibiu 2018: Ambulanța monumentelor care nu țipă de durere! Share Proiectele Maratonului Internațional Sibiu 2018: Ambulanța monumentelor care nu țipă de durere!


Asociația Monumentum a inițiat încă de acum doi ani proiectul Ambulanța pentru Monumente pentru salvgardarea patrimoniului construit. Pe lângă obiectivul principal, proiectul își propune câteva obiective specifice importante, unul dintre ele fiind o mai bună implicare a societății civile și creșterea filantropiei din România, în zona prezervării patrimoniului imobil.

Acum Monumentum participă la Maratonul Internațional Sibiu cu scopul clar de a cumpăra o ”Ambulanță”.

”Ne propunem achiziționarea unei autoutilitare și transformarea ei în “ambulanță pentru monumente” pentru a suplimenta capacitatea de intervenție prin proiectul „Ambulanța pentru monumente”, proiect-pilot inițiat în județele Sibiu, Mureș și Brașov care își propune să salveze de la degradare și prăbușire monumentele istorice. Achiziția va permite ca și alți voluntari să poată participa la salvarea obiectivelor de patrimoniu. În momentul de față solicitările de participare din partea publicului sunt mai mari decât capacitatea de intervenție cu o singură autoutilitară”, spun reprezentanții asociației.

Autoutilitara va fi echipată cu unelte și accesorii și va fi folosită pentru realizarea intervențiilor de urgență asupra monumentelor simultan deoarece ne desfășurăm activitățile în sezonul cald, acțiunile noastre fiind limitate de condițiile meteo și de disponibilitatea voluntarilor.

 

Dă-i cheie!

Intră pe site-ul maratonsibiu.ro și susține ”Ambulanța pentru monumente” să demareze pe roți noi sau aleargă chiar tu pentru ea.

Ni-no-ni-no!

De serviciile ambulanței se vor bucura monumente istorice răspândite prin tot județul și aflate în pericol de distrugere.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută