Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/04/2018
Arhiva Zile si Nopti

Let’s Feed New Talents

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Let’s Feed New Talents Share Let’s Feed New Talents


Acum 11 ani când am demarat Feeric Fashion Week am avut, așa credeam atunci, norocul de a derula un proiect cu viziune într-un context de vid în ceea ce însemna prezența modei românești la nivel internațional. Ulterior începând de acum 3 ani am realizat ca acel noroc a fost de fapt un ghinion care ne-a privat ani buni de atenția și interesul marilor structuri de modă din lume.

Într-o discuție tête-à-tête cu Mario Boselli, președintele de onoare al Milano Fashion Week, am aflat că personal și profesional nu a întâlnit niciun nume românesc care să activeze în domeniu pe o treaptă similară cu a lui. M-a întristat că după ce am înșiruit lista de nume românești ale celor din domeniu să nu îi fie niciunul familiar.

La fel s-a întâmplat când am discutat despre alți profesioniști din țările învecinate sau despre designerii internaționali ce vin la Feeric. Am înțeles imediat ce discrepanță se află între ceea ce dezvoltăm noi și ceea ce se întâmplă în realitatea din Milano. Similar a fost și în Paris, având să descopăr o săptămână mai târziu. Am înțeles foarte repede că avem nevoie să construim. Am făcut asta la nivel de proiect și am avut succes însă relevanța în modă e la nivel de designer. De brand.

Ca urmare am deschis prin Feeric 33 oportunitatea unică până în acest moment, ca un tânăr designer talentat să fie preluat din punct de vedere al investiției și al managementului de către o echipă profesionistă.Ca urmare am creat o competiție internațională dedicată tinerilor designeri de pretutindeni cu scopul de a lansa în marea piață a modei un brand cu suflu proaspăt. Noi organizăm dar nu noi decidem.

Sibiul are privilegiul de a găzdui finala acestei competiții în care juriul format din Diane Pernet, Sara Maino, Adriana di Lello, Roul Keil, Patricia Lerat și Elisabeta Tudor. Dacă aceste nume nu spun foarte multe lucruri publicului larg, cu siguranță instituțiile pe care le reprezintă sunt mai familiare: Vogue, Elle Italia, Schon Magazine, Now Fashion, Asvof și Federația de Modă din Paris.

Ca urmare, finala competiției e nu doar prestigioasă ci extrem de importantă în lansarea unei noi figuri reprezentative pe scena modei internaționale.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută