Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/03/2018
Arhiva Zile si Nopti

Salut București | Desertul BIEFF 2018

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Salut București | Desertul BIEFF 2018 Share Salut București | Desertul BIEFF 2018


Cea de-a opta ediție a Festivalului Internațional de Film Experimental București (BIEFF) propune un sfârșit, de săptămână și de festival, deopotrivă, cu adevărat captivant. Două filme-eveniment, ambele în premieră națională – Insect (Jan Švankmajer) și The Green Fog (Guy Maddin).

Celebrul regizor ceh Jan Švankmajer ne oferă un nou film captivant, aflat la granița dintre animație și live-action. Insect împletește povestea unei trupe de actori care repetă pentru o adaptare a unei piese satirice a fraților Karel și Josef Čapek, în care personajele sunt insecte cu trăsături omenești. În secvențe îl vedem pe Švankmajer însuși pe platou, în plin act regizoral. Pe măsură ce actorii încep să-și intre în roluri (Cărăbușul, Parazitul și Domnișoara Larvă, pentru a numi doar câteva), filmul recurge la tehnicile de animație care i-au adus faimă regizorului ceh. Conectând numeroase planuri, Insect devine un comentariu antrenant la comportamentului uman în raport cu teatrul și a cinema-ul.

The Green Fog, regizat de Guy Maddin, Evan Johnson și Galen Johnson, este un omagiu filmului lui Hitchcock Vertigo: un montaj amețitor de imagini cunoscute și necunoscute din filme și emisiuni TV, toate având legătură cu San Francisco Bay Area. Din această comoară de material filmic, regizorii au creat o fantezie cinematografică ce-și acaparează spectatorii și nu le mai dă drumul.

Insect (Jan Švankmajer): sâmbătă, 31 martie, ora 20:00, Cinema Muzeul Țăranului

The Green Fog (Guy Maddin): duminică, 1 aprilie, ora 21:00, Cinema Muzeul Țăranului

Bilete pe eventbook.ro, detalii le bieff.ro

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută