Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/03/2018
Arhiva Zile si Nopti

Paraziții

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Paraziții Share Paraziții


Paraziții, unul dintre primele grupuri de hip hop din România, revin la Cluj pentru un concert de zile mari. Grupul, format din Ombladon, Cheloo și FreakaDaDisk, este cunoscut pentru trecutul lor controversat, fiind cenzurați de multe ori de către Consiliul Național al Audiovizualului pentru limbajul lor explicit. După ce o serie de televiziuni și posturi radio au fost amendate pentru difuzarea clipurilor lor, Paraziții au lansat piesa ”Jos Cenzura!”, care a apărut înainte de alegerile din 2004. În 2003, cei trei au lansat și labelul 20CM Records, care a devenit o rampă de lansare pentru mulți alți artiști, printre care și Guess Who sau Spike.
Tot în perioada 2002-2003, grupul a susținut concerte în Germania, Austria și Olanda. Cel mai important eveniment la care au participat, însă, e festivalul Wuppertal Rap-Attack din 2004, unde au fost singurul grup care să presteze înaintea legendarului Grandmaster Flash.
Paraziții au participat și în numeroase campanii, precum Playback / Shoot Yourself, în care au condamnat lip synchingul, sau Instigare la cultură, o mișcare pentru educarea publicului tânăr.
Ca grup, cei trei artiști au lansat 12 albume în cariera lor de 15 ani, după care Ombladon și Cheloo au început să se concentreze pe carierele lor solo. De atunci, Ombladon a lansat două albume, iar Cheloo trei.
13 aprilie
Euphoria Music Hall
www.facebook.com/EuphoriaMusicHall 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută