Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/03/2018
Arhiva Zile si Nopti

Fierarii

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Fierarii Share Fierarii


Teatrul de Comedie București va prezenta luni, 16 aprilie, ora 20:00 la Opera Națională Română Cluj-Napoca premiera „FIERARII” – de Milos Nikolic. Distribuția adună nume sonora din scena teatrului românesc, avându-i pe Horațiu Mălăele și Maia Morgenstern în rolurile principale.
Opera spune povestea unui fierar neamț care află, după mulți ani, că fiul său este de fapt copilul unui român, născut după aventura soției sale în timpul războiului, când acesta se afla pe frontul sovietic. Tatăl biologic al copilului este și el fierar, român și refugiat. La rândul său, fierarul român află că soția sa a făcut un copil cu un soldat fierar rus. Nici o soție nu și-a trădat breasla soțului. Neamțul ajunge spre final, prin închiderea cercului, să lepede costumul victimei și să-l îmbrace pe cel al vinovatului, pentru că și el este tatăl – fierar al unui copil rus. Revolta trece acum în tabăra nemțoaicei care doreşte să răzbune femeile de fierar de orice naționalitate. Fierarilor nu le mai rămâne decât să-și dea mâna și să studieze împreună un arbore genealogic cu încrengături ruso-sârbo-germano-române.
E destul de complicat să povestești ce se întâmplă în Fierarii. Acțiunea întortocheată lasă, însă, loc de foarte multe momente pline de umor absurd care abordează două teme care în realitate sunt lipsite de haz: războiul și adulterul, ambele duse la extrem.

Opera Națională Română Cluj-Napoca
16 aprilie
www.facebook.com/operacluj 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută