Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/03/2018
Arhiva Zile si Nopti

Cinema Ateneu

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Cinema Ateneu Share Cinema Ateneu


Luna aprilie aduce la Cinema Ateneu, 3 premiere deosebite: documentarul România neîmblânzită, un minunat film care expune frumusețile României, Ordinul divin, un lungmetraj despre drepturile femeilor și filmul horror Fără zgomot. Veți putea viziona în primele două săptămâni ale lunii aprilie filme despre viață, iubire, sacrificiu, frumusețea naturii.

Pentru a sărbători Paștele, va rula filmul „Maria Magdalena”, care pune în lumină portretul uneia dintre cele mai enigmatice și neînțelese figuri spirituale din istorie.

" "

Cu firul narativ concentrat tot asupra femeilor, „Ordinul divin” ne plasează în Elveția, într-o zonă neatinsă de marile schimbări sociale pe care le-a adus mișcarea din 1968. Nora luptă pentru drepturile femeilor cu toată forța. Va reuși ea să obțină dreptul femeilor de a vota?

Pelicula „Eu,Tonya” spune povestea patinatoarei Tonya Harding, campioană naţională a Statelor Unite, de două ori laureată a Olimpiadei. Filmul lui Craig Gillespie a câștigat Oscarul la categoria Cea mai bună actriță în rol secundar în 2018 și a fost nominalizat la categoriile Cea mai bună actriță în rol principal și Cel mai bun montaj. Allison Janney a câștigat și Globul de Aur și Premiul BAFTA pentru cea mai bună actriţă în  rol secundar.

Drama „Fără iubire” rulează în a doua săptămână din luna aprilie. Filmul regizat de Andrey Zvyagintsev prezintă povestea unui cuplu care divorțează, iar copilul lor în vârstă de 12 ani dispare.

„România neîmblânzită”, un film impresionant despre natura României rulează în premieră la Cinema Ateneu. Un documentar unic, de proporții uriașe, care dorește să dezvăluie frumusețea sălbatică a României, frumusețe nealterată, neprelucrată, magică, însă extrem de fragilă.

Un film despre liniște și zgomot, despre teamă și puteri supranaturale. „Fără sunet” prezintă povestea unui cuplu care vorbește în limbajul semnelor şi îşi desfăşoară activităţile casnice fără să scoată nici cel mai mic zgomot.

„Prințesa furată”, o animație despre iubire și puterea ei rulează sâmbătă, 14 aprilie. Mila și Ruslan sunt îndrăgostiți până peste cap, însă un vrăjitor malefic vrea să le folosească iubirea pentru a crea o poțiune.

Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:

2 aprilie 2018

Ora 20:00 – „Maria Magdalena” – Mary Magdalene – (regia Garth Davis) – AP 12

Ora 22:00 – „Ordinul divin” – PREMIERĂ – (regia Petra Biondina Volpe) – AP 12

4 aprilie 2018

Ora 20:00 –  „Maria Magdalena” – Mary Magdalene – (regia Garth Davis) – AP 12

Ora 22:00 – „Ordinul divin” – Die göttliche Ordnung – (regia Petra Biondina Volpe) – AP 12

11 aprilie 2018

Ora 20:00 – „Eu, Tonya” – I, Tonya – (regia Craig Gillespie) – Nerecomandat sub 15 ani

Ora 22:00 – „Fără iubire” – Nelyubov– (regia Andrey Zvyagintsev) – AP 12

13 aprilie 2018

Ora 20:00 – „România neîmblânzită” – PREMIERĂ – (regia Tom Barton-Humphreys) – AG

Ora 22:00 – „Fără zgomot” –A quiet place– PREMIERĂ – (regia John Krasinski) – AP 12

14 aprilie 2018

Ora 12:00 – „Prințesa furată” – Stolen Princess – (regia Oleg Malamuzh) – AG

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută