Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/03/2018
Arhiva Zile si Nopti

Chef a la Cluj cu Robert Szatmari și Csaba Varro de la restaurantul BRICKS

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Chef a la Cluj cu Robert Szatmari și Csaba Varro  de la restaurantul BRICKS Share Chef a la Cluj cu Robert Szatmari și Csaba Varro  de la restaurantul BRICKS


La amândoi le plăcea să bucătărească înainte de a deveni oficial bucătari. Robert lucrează în bucătăria Bricks de 6 ani, iar Csaba i s-a alăturat de 4 ani jumătate. Odată ce au decis să schimbe backgroundul din instalații sau construcții cei doi n-au mai ieșit din bucătărie. O turnură profesională ce s-a dovedit creativă, gustoasă și demnă de urmat! Stăm de vorbă cu cei doi chefi care dau savoare zilnic preparatelor din bucătăria Bricks.

1. Care e relația clujenilor cu mâncatul în oraș?
Robert: Cred că se mânâncă mult în oraș în Cluj, indiferent că vorbim de clujeni sau nu. Provocarea e să alegi să mânânci bine, să primești value for your money, ceea ce nu înseamnă să mânânci neapărat scump, ci să alegi calitate, varietate și experiență.

2. E mișto să fii bucătar în Cluj?
Robert: Da, e mișto să fii bucătar în Cluj! Orașul e în continuă dezvoltare, implicit, asta oferă și multe oportunități iar așteptările clienților cu evenimente private sunt tot mai complexe și educate.
Czaba: Iar pentru cineva la început de drum în acestă meserie, Clujul e locul potrivit. Poți testa bucătării din postura de practicant/intern, iar dacă faci asta din pasiune și plăcere există o bucătărie și pentru tine undeva în Cluj. Și din punctul acesta de vedere orașul oferă multe oportunități în industria de ospitalitate.

3. Ai avut vreodată o comandă mai „ciudată”?
Robert: Oo, da, evident! De exemplu o rugăminte primită a fost “să prăjim puțin acest Biftec Tartar, pentru că e prea crud”.
Czaba: Saaau, am eu una mai bună: la o comandă de lasagna cu ciuperci și spanac, am primit rugămintea de a servi ciupercile și spanacul separat pe farfurie. 🙂

4. Dacă ar fi să faci un nou preparat reprezentativ pentru oraș, cum ar suna?
Robert: Există deja celebra varză a la Cluj, care este foarte apreciată și de turiștii care s-au întâlnit cu acest preparat la evenimente speciale din localul nostru. Nu prea merită să inventezi un preparat care să concureze cu tot ce reprezintă Varza a la Cluj, și atunci mai bine îl servim foarte bine pe acesta de fiecare dată când avem ocazia.

5. Ce trebuie să ai musai în frigiderul tău și de ce?
Robi: Bere neagră. După asta, un minim de 4-5 ingrediente de bază din care poți încropi rapid o masă sănătoasă, de preferat fără zahăr, făină și uleiuri. Ați fi surprinsi cât de ușor e să mănânci natural și sănătos.
Csaba: Bere, clar. Și ouă, care se pretează atât pentru micul dejun, cât și pentru masa principală a zilei.

6. Care ar fi meniul tău perfect?
Robi: Meniul perfect e bazat pe ingrediente proaspete de sezon.
Csaba: Eu cred că un meniu trebuie să fie compact, restrâns, cu preparate puține și de calitate.

7. Ce condiment merită mai multă iubire din partea oamenilor și de ce?
Robi: Leușteanul – pentru că este sănătos, se poate folosi atât la supe, cât și la felul principal sau chiar la bar. Este aromat și are un aport bogat de antioxidanți și vitamine.
Csaba: Eu cred ca ar trebui acordată mai multă atenție curryului, dar nu pe rețetele clasice indiene. Curry poate fi un ingredient extrem de creativ în bucătărie, poate scoate un preparat din gustul pe care te aștepți să îl aibă, sau din monotonie.

8. Cum reacționezi când un client e nemulțumit și trimite mâncare înapoi la bucătărie?
Robert: Cu siguranță nu poti mulțumi cu un preparat toate gusturile, oricât te străduiesti, venim fiecare cu un bagaj gastronomic de acasă, educat sau nu corect. Însă dacă apar cazuri de genul acesta încercăm să aflăm care ar fi gustul pe care clientul îl așteaptă. Putem spune că probabil suntem printre puținele restaurante din oraș care depun acest efort.

9. 3 motive pentru care cineva ar trebui să treacă pe la Bricks?
Robert: Doar 3? Meniu variat, locație, flexibilitate.
Csaba: La care aș mai adăuga eu partea de ospitalitate și preparate gustoase. Avem o echipă care se asigură că odată ce ne-ai trecut pragul, o să ai parte de o experiență și timp de calitate cu tine și prietenii.

10. Ce trebuie musai să gustăm la Bricks?
Robert: Toate preparatele merită încercate, dar dacă ar fi să aleg: Bricks Tartar, Dorada în crustă cu muguri de pin și Bricks temptation.
Csaba: Bricks Tartar și Somon în foietaj cu piure de morcovi și cartofi aromatizați cu wasabi.

11. Un mesaj pentru cititori:
Robert: Suntem aici. Ne pasă!
Csabi: Poftă bună!

Newletter zn png
Newsletter-ZN-2025-300x250

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută