Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/03/2018
Arhiva Zile si Nopti

27 martie: Ziua mondială a teatrului

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii 27 martie: Ziua mondială a teatrului Share 27 martie: Ziua mondială a teatrului


La 27 martie este aniversată Ziua mondială a teatrului. În fiecare an, o personalitate recunoscută la nivel internațional este invitată de Institutului Internațional de Teatru al UNESCO să transmită reflecțiile sale asupra celei mai vechi forme artistice, teatrul, scrie Agerpres.

Mesajul este tradus apoi în peste 20 de limbi, citit spectatorilor înaintea reprezentației din seara zilei de 27 martie, publicat în ziare și reviste, difuzat la radio și la televiziune. Primul mesaj pentru Ziua mondială a teatrului a fost cel al scriitorului, dramaturgului și cineastului francez Jean Cocteau în 1962. Mesajul internațional din 2017 este semnat de actrița franceză Isabelle Hupert, cea mai nominalizată artistă pentru câștigarea Premiul Cesar. Din cele 16 nominalizări, Hupert a câștigat două trofee Cesar. A fost nominalizată la Oscar, a câștigat un trofeu Golden Globe, dar și două distincții la Cannes.

Diverse evenimente naționale și internaționale de teatru sunt organizate pentru a marca acest eveniment. Ziua mondială a teatrului este sărbătorită și prin spectacole și concerte.

Astfel, Ziua Internațională a Teatrului, eveniment anual, organizat de Centrele naționale ale Institutului Internațional de Teatru, pregătește bucureștenilor mai multe surprize.

Teatrul Metropolis și teatrul independent UNTEATRU lansează programul cultural “Ziua independenților la Teatrul Metropolis”.

Cu acest prilej, se va juca marți, de la ora 19:00, comedia “Autobahn” după Neil Lăbuțe, iar de la ora 20:30 va fi pus în scenă spectacolul “Frumoasa călătorie a urșilor panda”, de Matei Visniec.

Totodată, Teatrul de Comedie îi așteaptă pe bucureșteni tot marți, de la ora 19:30, la spectacolul “Moștenitoarea” de Lucia Verona, o coproducție realizată de Teatrul de Comedie și Teatrul Mașina de Vise.

La Teatrul Nottara se va juca comedia “Ultima reuniune”, o adaptare după piesa “Aniversarea”, de Bill Macllwraith, iar Teatrul Mic așteaptă spectatori la comedia “Mă mut la mama”, de Andreas Petrescu și Gabriel Fătu, în regia lui Gelu Colceag.

În plus, Excelsior sărbătorește Ziua Mondială a Teatrului cu o serie de concerte susținute de Nicu Alifantis.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută