Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 23/03/2018
Arhiva Zile si Nopti

BIEFF – Festivalul Internațional de Film Experimental București | ediția a 8-a

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii BIEFF – Festivalul Internațional de Film Experimental București | ediția a 8-a Share BIEFF – Festivalul Internațional de Film Experimental București | ediția a 8-a


BIEFF 2018 prezintă, în premieră românească, cele mai inovatoare experimente cinematografice ale ultimului an, cu un focus special asupra lucrărilor semnate de artiști vizuali proeminenți, ce expun de obicei în muzee și galerii de artă și doar rareori în sălile de cinema.

„Embracing Otherness” este numele sub care ediția a 8-a invită la un nou exercițiu de empatie, chestionând modalitățile prin care conștientizăm și internalizăm nevoile specifice și contextele particulare – identitare, culturale, sociale, politice – ale indivizilor și ale comunităților cu care interacționăm.

De la Cannes la București, provocatorul Bruno Dumont surprinde din nou în deschiderea festivalului, luni, 26 martie, de la ora 20, la Cinema Muzeul Țăranului. În colaborare cu partenerul său pe termen lung, celebra secțiune a Festivalului de Film de la Cannes, Quinzaine des Réalisateurs, BIEFF 2018 aduce în București cel mai recent lungmetraj al legendarului Bruno Dumont (unul dintre cei mai provocatori regizori ai ultimelor decenii, de două ori câștigător al Marelui Premiu al Juriului la Cannes, pentru L’Humanité și Flandres): „Jeannette, the Childhood of Joan of Arc” (2017), un musical neconvențional care rescrie radical povestea Ioanei d’Arc.

De marți, 27 martie, sunt prezentate filmele din „Competiția Internațională de scurtmetraj”, grupate în funcție de cele cinci teme relevante pentru societatea contemporană: A Lie that Tells the Truth, Human Nature / Mother Nature, (Self)Portrait of the Artist as a Young Man, Embracing the Female Gaze, Intimacy in the Digital Age. În afara filmelor din competiție și a selecției GOLDEN SHORTS: Best Films in Major Festivals, festivalului vine și cu alte evenimente conexe care vor cuprinde un program special de experimente cinematografice românești și un seminar dedicat tinerilor artiști vizuali, regizori și studenți: Meet the Experts: Berlinale.

Noutățile acestei ediții sunt Berlinale Spotlight: Forum Expanded (o selecție extinsă de filme-eseu și abordări documentare semnate de artiști vizuali renumiți) și un program special cu scurtmetraje din secțiunea European Shorts a Festivalului de Film de la Sarajevo, precum și un focus Olanda (o selecție realizată de Festivalul de Film de la Rotterdam – A Dutch Perspective: Rotterdam Theme Program).

BIEFF – Festivalul Internațional de Film Experimental București

26 martie – 1 aprilie 2018

Ediția a 8-a: „Embracing Otherness”

Locații: Cinema Muzeul Țăranului și Cinema Elvire Popesco

www.bieff.ro

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută