Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/02/2018
Arhiva Zile si Nopti

Editorial Salut București | Muzica săptămânii

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Editorial Salut București | Muzica săptămânii Share Editorial Salut București | Muzica săptămânii


Zilele ce vin sunt marcate de câteva întâmplări muzicale foarte speciale.

Astfel, printre obișnuitele concerte de rock și jazz ale sfârșitului de săptămână remarcăm lansarea albumului de debut semnat Trees Orchestra, ce va avea loc în Club Control vineri seară.

Trupa, înființată în 2016 în București, aduce sound nou pentru scena autohtonă, dat de chitara bas ca instrument principal. Distorsionat, trecut prin diverse octavere și două amp-uri, o voce baritonală puternică, ritmuri de Krautrock și, nu în ultimul rând, o vioara de foc cu multe influențe orientale.

Luni începe Săptămâna Sunetului, ce-și propune să expună publicul unor selecții de sunete neconvenționale. Vor fi abordate sub aspect creativ, informativ, ludic şi didactic mijloace de „scriere sonoră” (muzică, cinema, radio, instalaţie), „difuzare” (calitate, medii şi forme), aspecte legate de mediul înconjurător (field recording, poluare sonoră şi urbanism) și chiar sănătate auditivă (riscuri şi prevenţie).

Tot luni seară avem o nouă întâlnire cu seria Jazz Nouveau în Control, unde se va produce grupul israelian Malox, în timp ce marți seară avem seară specială de jazz la Elvire Popesco cu pianistul Andrew McCormack și grupul Graviton, ambele recitaluri în premieră în România.

În fine, săptămâna muzicală Zile și Nopți se încheie apoteotic joia viitoare la Arenele Romane, cu unul dintre cele mai speciale concerte de care vom avea parte în acest an, anume Kraftwerk 3D Live.

Părinții muzicii electronice revin la București pentru un show multimedia care se anunță năucitor, așa că ar fi bine să nu lipsiți.   

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută