Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/02/2018
Arhiva Zile si Nopti

Știați că?…. curiozități de București – Coana Mița Biciclista

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Știați că?…. curiozități de București – Coana Mița Biciclista Share Știați că?…. curiozități de București – Coana Mița Biciclista


Coana Miță Biciclistă a plecat de la București-Prima femeie ciclistă din București pe numele Maria Mihăescu, era o femeie cu ochii albaștri, trupul zvelt și tunsă scurt, un lucru neobișnuit pentru femei la acea vreme!

Vrăjiți de frumusețea Coanei Miță au fos bărbati celebri precum pictorul Nicolae Grigorescu sau poetul Octavian Goga. Legenda spune că pe Maria Mihăescu ar fi cerut-o de nevastă chiar regele Manuel al Portugaliei.

Maria Mihăescu a făcut avere la București și după toate poveștile care au supraviețuit timpului se pare că și-ar fi câștigat banii practicând cea mai veche meserie din lume. Doar că nu era o oarecare prostituată, ci una de lux, ale cărei farmece au ajuns și la Regele Ferdinand, cu care ar fi avut o aventură, în urma căreia a primit casa care astăzi îi poartă numele.

Clădirea valora la vremea respectivă o sumă uriasă. Peste 4 milioane de lei. În zilele noastre, imobilul de pe strada Biserica Amzei a fost evaluat la aproximativ 3.000.000 euro.

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută