Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/02/2018
Arhiva Zile si Nopti

„Tout se passe à l’Intérieur” de Alexandra Crăciun

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii „Tout se passe à l’Intérieur” de Alexandra Crăciun Share „Tout se passe à l’Intérieur” de Alexandra Crăciun


În materie de cafea, e foarte greu să mă scoată cineva din Roots. Acolo e „acasă” pentru mine și ăla e sistemul de referință. Ca și în relații: faci ce faci, dar tot îl compari pe „actualul” cu „fostul”. Așa-i mintea umană: mai păcătoasă. La fel și a mea: să îndrăznească cineva să mă invite la o cafea și să nu fie Roots; e știut/se știe că ar putea fi o blasfemie. Însă a fost un nebun care și-a făcut curaj să mă scoată altundeva; și locul acela a fost: Intérieur. Mare bucurie mi-a făcut, pentru că am mai descoperit un loc fain, ușor din alt registru, dar cu siguranță pe gustul meu.
Povestea Intérieur se învârte în jurul lui Mihai, un tip la vreo 30+ ani, cu o super carismă și cu o mare dorință de a face lucruri frumoase prin Cluj. Mihai a făcut pionierat prin Zalău cu cafeaua de specialitate și aud că i-a cam ieșit, rămâne de văzut cu ce o să-i impresioneze pe clujeni.
Imaginează-ți așa: ești pe strada Ion Rațiu (aia care dă din Baracca pe Memo) și dintr-o dată auzi ceva muzică bună. Te uiți în dreapta și-n stânga și îți dai seama că în clădirea de vis-a-vis de ClujBike e o boxă și o ușă pe care scrie Intérieur. Deschizi și din capătul celălalt al încăperii (adică foarte aproape – pentru că spațiul e mic) te salută Mihai și te întreabă cum îți bei cafeaua. Mese micuțele pe laterale, suficient cât să-ți bei rapid licoarea magică (dacă ai 10 minute de stat și nu vrei to go) și muzică sunând din toate colțurile. Te poți aștepta la o cafea preparată corect și alte bunătăți la prețuri decente față de ce se mai găsește prin zonă.
PS: Mihai e prieten bun cu Rammon Berlin și sunt șanse mari să nimerești din greșeală la o sesiune cu muzică de pe discuri. Dar în viața de zi cu zi, e probabil să-l găsești pe Mihai fredonând și dansând, creând un univers complet paralel cu ce se întâmplă în viața reală.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută