Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/02/2018
Arhiva Zile si Nopti

Micro-înșelatul: micile gesturi din online care pot afecta o relație!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Micro-înșelatul: micile gesturi din online care pot afecta o relație! Share Micro-înșelatul: micile gesturi din online care pot afecta o relație!


Pentru cei mai mulți dintre noi, folosirea canalelor de social media a devenit o a doua natură. Ne influențează stilul de viață, prieteniile, jobul sau relația de cuplu.

Un studiu recent arată că e foarte ușor să ”călcăm strâmb” în era digitală. Tehnologia ne oferă posibilitatea de a interacționa cu ușurință cu persoane necunoscute, colegi de birou sau foști parteneri.

Conceptul de înșelat și-a lărgit sfera de cuprindere în zilele noastre. Dacă înainte infidelitatea se proba doar atunci când unul dintre parteneri era prins în timpul amantlâcului, în prezent, activitatea online poate fi considerată o formă de infidelitate dacă unul din parteneri manifestă un interes virtual pentru o persoană din afara relației. Folosirea emoticoanelor cu inimi, pupici sau îmbrățișări, aprecierea pozelor în mod repetat sau conversațiile secrete, sunt gesturi, aparent inofensive, care pot stârni gelozie.

Această nouă formă de înșelat, denumită ”micro-înșelat”, pune pe cârca parteneriilor o sarcină în plus: trebuie să stabilească de comun acord ce e acceptat să facă în online.

Pe de altă parte, studiul menționează că niciodată nu a fost mai simplu să ne urmărim partenerii. Sunt atât de multe ”urme” în online, încât nici nu trebuie să săpăm foarte adânc.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută