Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/02/2018
Arhiva Zile si Nopti

Întâlnire comunitară: Unde ne simțim în siguranță în Cluj?

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Întâlnire comunitară: Unde ne simțim în siguranță în Cluj? Share Întâlnire comunitară: Unde ne simțim în siguranță în Cluj?


Februarie e o lună specială din mai multe puncte de vedere, nu doar pentru cupluri. Este Luna Istoriei LGBT+ și include o serie de evenimente culturale și sociale care au ca scop spargerea stereotipurilor și promovarea culturii queer. La Cluj, un event important va avea loc chiar pe 25 februarie când, în Clubul Delirio, se va desfășura o întâlnire comunitară care va avea ca temă de discuție acele „safe spaces” din oraș.
Așadar, comunitatea LGBT+ ne provoacă să discutăm despre siguranță pentru a afla împreună care sunt acele spații în care comunitatea se reunește, unde este acceptată și, din contră, care sunt cele care nu le sunt accesibile din diferite motive. Muncă, autobuze, școală, sau stradă – ce spații „comune”, pe care mulți dintre noi le parcurgem fără griji, devin, totuși, problematice pentru o comunitate care încă se luptă pentru toleranță și acceptare. Indiferent de viziunile proprii asupra LGBT+, „siguranța” ar trebui garantată oricărui cetățean. Totuși, o populație majoritară care nu-și cunoaște bine minoritățile, de orice natură, de multe ori nu poate vedea acele „banalități” care altore pot impune probleme serioase. Evenimentele de acest fel sunt întocmai un prilej de cunoaștere și înțelegere iar participarea devine aproape obligație civică.
Întânirea va avea loc în Clubul Delirio de la ora 14 și este a doua dintr-o serie de 10 întâlniri comunitare organizate în parteneriat cu Pride România, Les Sisterhood și MozaiQ. Dacă vă clasați înafara comunității, haideți să aflăm împreună ce putem face ca cei de lângă noi să se simtă acceptați și în siguranță!

25 februarie
Delirio
mozaiqlgbt.ro/lunaistorieilgbt 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută